Истинска война за Милано разпалиха централните нападатели на Интер и Милан. Ромелу Лукаку беше провокиран от Златан Ибрахимович и не му остана длъжен.

"Ибракадабра" откри резултата, но след почивката беше изгонен. Дойде редът и на белгиеца да се разпише (от дузпа), а в 97-та минута Интер сътвори пълен обрат с гола на Кристиан Ериксен, за да се класира на полуфиналите за Купата на Италия.

Ибрахимович и Ромелу Лукаку си налетяха на бой в края на полувремето. Белгиецът едва бе удържан от своите съотборници и на почивката, когато продължи да търси физическа разправа с шведа. Двамата бяха предупредени официално от главния рефер Паоло Валери, което се оказа пагубно за шведа, получил втори жълт картон в 60-ата минута.

Според RAI и Sportmediaset бившият национал на Швеция е открил словесната престрелка, пише "Труд". А изданието Italian Football Tv преразказа острия диалог.

„Ти си магаре“, били първите думи на Ибра, а в отговор получил „Излез отвън и ще видим“. Последвалите реплики разпалили страстите, след като Златан обявил „Обади се на майка ти, направи твоето лай*яно вуду.“ В отговор получил „Да го н*чукам на майка ти и на жена ти. За майка ми ли ще говориш? Ще те застрелям в главата“....