Фиорентина - Интер, мач от 21-вия кръг на Серия А, стадион “Артемио Франки”, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Интер гостува на Фиорентина в търсенето на пълния комплект точки, жизнено важни в битката за титлата в Италия. “Нерадзурите” загубиха преди дни първия мач от Ювентус в полуфиналите на турнира за Купата на Италия, но целта пред Антонио Конте и момчетата му преди визитата на “Артемио Франки” е ясно.

Тимът води битка за Скудетото, като към момента е на 2 точки от лидера Милан. “Виолетовите” пък кретат в средата на таблицата, като към момента са на 12-та позиция.

Голмайсторът на тима Ромелу Лукаку изтърпя наказанието си по време на поражението от Юве (1:2) и сега ще бъде на разположение на Конте. Очаква се белгиецът и Лаутаро Мартинес отново да поведат атаката на Интер.

Нещата при Фиорентира се нормализираха след завръщането на Чезаре Прандели на треньорския пост. “Виолетовите” подобриха играта си в защита, но в последния мач имаха други затруднения. Фиорентина взе само точка от гостуването си на Торино, след като игра последните 20 минути с двама по-малко. Франк Рибери бе дал аванс на тима си, но след изгонванията на Гаетано Кастровили и Никола Миленкович голмайсторът на домакините Андреа Белоти донесе равенството.

Именно двамата основни играчи на “Виолетовите” ще бъдат извън сметките на Прандели за довечера. Под въпрос е бразилският защитник Игор. Така Лукас Куарда най-вероятно ще заеме мястото на Миленкович, а за позицията на Кастровили ще спорят Ерик Пулгар и Борха Валеро. Възможно е участие в срещата да вземат новините попълнения Кевин Малкюи, дошъл под наем от Наполи и противоречивият руски нападател Александър Кокорин.

При Интер нещата изглеждат по-изчистени. Очаква се Роберто Галярдини да заеме мястото на Николо Барела в средата на терена. Не е изключено и Кристиан Ериксен да замени Марчело Брозович. След изтърпяно наказание се завръщат Ромелу Лукаку и Артуро Видал.

Резултат: 1:2