Ромелу Лукаку премина от "Манчестър Юнайтед" в "Интер" през 2019-a за сума от около 75 милиона паунда, но "нерадзурите" все още дължат 2/3 от тази цифра или някъде около 50 милиона, съобщава днес "Кориере дело спорт".

Италианското издание допълва, че първоначалнта договорка между двата тима е гласяла, че сумата за нападателя трябва да бъде изплатена в рамките на две години, но през този сезон миланският гранд е пропуснал плащания по сделката, което пък позволява на "червените дяволи" да поискат оставащата сума наведнъж.

Това със сигурност би било доста сериозен финансов удар за "Интер", който, както и всички останали отбори в Европа, е сериозно пострадал финансово от пандемията COVID-19, пише "Монитор".

Само преди дни собствениците от "Сунинг" заявиха, че търсят нови партньори в издържането на клуба, макар да потвърдиха ангажиментите си към водача в Серия "А".

От английският тим ще се опитат да разрешат проблема до лятото, тъй като от там се надяват тези пари да бъдат използвани в трансферните им планове през следващото лято, а "Кориере" допълва, че друг вариант е "червените дяволи" да договорят сделка за играч на "Интер" вместо дължимата сума.