Алексис Санчес се превърна в герой за Интер при победата с 2:1 над Парма в последен мач от 25-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Енио Тардини".

Чилийският национал вкара и двата гола за успеха на "нерадзурите", с което преднината пред Милан на върха беше увеличена на 6 точки. Той се разписа в 54-ата и 62-ата минута, а Ернани (71‘) беше точен за домакините.

Парма остава на предпоследната 19-та позиция с едва 15 точки, на 6 т. от спасителната зона, докато Интер записа шести пореден успех в калчото и се превръща в големия фаворит за титлата. 


Първото полувреме предложи високо темпо и интересни положения пред двете врати. 

Мачът започна силно за гостите, които можеха да открият резултата още във 2-ата минута. Ашраф Хакими проби и се опита да намери Ромелу Лукаку, но Луиджи Сепа реагира добре и осуети атаката.

Парма отговори след четвърт час игра. Ясмин Куртич надскочи всички и засече с глава, но Самир Ханданович с брилянтна намеса изби. В 22-ата минута Денис Ман се измъкна и стреля с глава в аут.

След половин час игра Хакими направи нов хубав пробив по фланга. Той завърши с подаване по земя във вратарското поле към Кристиан Ериксен. Но датският национал направи крачка в повече и не успя да засече точно пред вратата.

Парма оцеля и малко по-късно, когато Милан Шкриняр стреля от непосредствена близост, но Сепа с нова чудесна намеса изби. Домакините организираха светкавична контра, при която Ян Карамо беше спрян пред пеналта.

В 37-ата минута Марсело Брозович изведе Лукаку на чиста позиция. Белгийският голаджия шутира по земя, но в центъра на вратата и Сепа отрази.

След почивката Алексис Санчес се развихри и вкара два бързи гола, с което реши изхода на сблъсъка. Първото попадение падна в 54-ата минута, когато Парма сбърка с изнасянето. Опитният чилиец се озова на добра позиция и прати топката в средата на вратата за 1:0, въпреки че играч на Парма се опита да изчисти.

В 62-ата минута Лукаку с чудесен рейд проби и намери Санчес, който с шут в долния десен ъгъл матира Сепе за 2:0! Малко по-късно нападателите на Интер си размениха ролите, но изстрелът на белгиеца с глава излезе в аут.

В 71-ата минута домакините се върнаха в мача. Джузепе Пецела центрира великолепно и Ернани с изстрел от движение не даде никакъв шанс на Ханданович за 1:2!  До края Парма така и не успя да наложи натиск и резултатът остана непроменен.

Парма – Интер 1:2

Голмайстори: 0:2 Санчес (54, 62), 1:2 Ернани (71)

Парма: Сепе, Осорио, Бани, Валенти (67-Инглезе), Галиоло (66-Пецела), Ернани (85-Пеле), Бругман, Куртич, Куцка (67-Буси), Карамо, Ман (46-Михайла)
Треньор: Роберто Д'Аверса

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен (67-Видал), Перишич (84-Дармиан), Лукаку, Санчес (75-Мартинес)
Треньор: Антонио Конте

Ст.: "Енио Тардини"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълт картон: Дармиан (Интер)