Треньорът на Интер Антонио Конте не скри усмивката си при въпрос за шансовете на „нерадзурите“ да станат шампион на Италия. „Миналият сезон бяхме близо до трофея в Лига Европа, но сега…може и да успеем“, каза Конте на пресконференцията след мача срещу Болоня.

Интер постигна ценна победа като гост с 1:0 след гол на Ромелу Лукаку и постигна деветата си поредна победа в Серия А. „Нерадзурите“ успяха да се възползват и от грешните стъпки на конкурентите си Милан и Ювентус. Тимът на Конте има аванс от 8 точки и мач по-малко – срещу Сасуоло в сряда.

„Много сме близо до финалната линия, всяка победа ни приближава. Болоня е добър отбор, който играе добър футбол, пресират постоянно и тази победа определено е голяма крачка за нас. Това беше много дълъг ден за нас, защото бяхме в хотела и по обяд гледахме Милан, след това Сасуоло срещу Рома. Ювентус играха преди нас, така че не можах да гледам и този мач. Не е лесно да играем след конкурентите си, особено след паузата за националните отбори, но момчетата бяха пределно концентрирани и показаха страхотен дух. Сега трябва да продължим по същия начин в сряда срещу Сасуоло.

Остават още 10 мача, за някои отбори 9, така че има да се взимат още 27-30 точки. Всеки мач е много труден, истинска битка, защото отборите излизат за победата. На финалната линия сме и трябва да я прекосим. Всички гледаме в една посока, но истината е, че все още не сме постигнали нищо.

Бях назначен в Интер, за да променя случващото се в последните години. Целта ни бе да спечелим трофей за 3-4 години или поне да изградя отбор, с който феновете на Интер да се гордеят. Наистина мисля, че направихме нещо прекрасно с играчите и ръководството.

Но знаем, че в края на сезона е особено трудно и няма да е никак лесно. Миналият сезон бяхме близо до трофея в Лига Европа, но сега…може и да успеем“, каза Конте.