Наполи и Интер завършиха при резултат 1:1 в дербито от 31-вия кръг на италиянската Серия А, който се игра на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол.

Двата тима изиграха доста динамичен и вълнуващ двубой, в който победител така и не бе излъчен. Точката обаче бе по вкуса на "нерадзурите", които направиха още една крачка към титлата.

Домакините излязоха напред в резултата в 36-тата минута, когато стражът на Интер Самир Ханданович прати топката в собствената си врата. Само десет минути след подновяването на играта гостите възстановиха паритета след страхотна тупалка на Кристиян Ериксен от границата на наказателното поле.

Точката оставя Интер на първо място във времето класиране, като 7 кръга преди края на шампионата те имат аванс 9 точки пред градския си съперник Милан. Наполи пък заема 5-та позиция и е на 2 пункта от зоната даваща право на участие в Шампионската лига.



Първите 30 минути от срещата преминаха в добро темпо, а играта бе равностойна. Точно тогава Ромелу Лукаку се озова на стрелкова позиция, нанесе удар, но топката се отби в напречната греда. Това бе първото 100%-во положение в мача.

Неаполитанци не играха никак лошо и в по-голямата част от мача владееха топката. Така се стигна до 36-тата минута, когато домакините излязоха напред в резултата. Стражът на "нерадзурите" Самир Ханданович не се справи добре при едно от центриранията в неговия пенал и прати топката в собствената си мрежа. 1:0 за Наполи!

Малко преди края на първата част Кристиян Ериксен можеше да възстанови равенството. Той отправи удар от границата на наказателното поле, топката рикошира в негов съотборник и се отби от гредата. Резултатът се запази и така двата тима се прибраха на почивка с гол аванс за Наполи.

Десет минути след подновяването на играта Интер организира добра атака и успя да изравни резултата. Хакими центрира отляво, бранител на домакините изчисти, но право в краката на Ерисксен, който с плътен удар прати топката във вратата на небесно сините и възстанови паритета.

В 80-тата минута Наполи отново можеше да излезе напред в резултата, но Матео Политано нацели дясната греда.

Атаките на домакините не спираха и две минути след гредата Пьотр Желински се строполи в наказателното поле, търсейки дузпа. Реферът посочи бялата точка, но след преглед на ситуацията със системата ВАР той отмени решението си, а трябва да признаем - и с право.

Наполи - Интер 1:1

Голмайстори:

1:0 - Ханданович 36' автогол
1:1 - Ериксен 55'

Стартови състави:

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Руи, Руис, Деме, Политано, Желински, Инсиние, Осимен

Интер: Ханданович, Бастони, Де Врай, Шкриниър, Дармиан, Ериксен, Брозович, Барела, Хакими, Мартинес, Лукаку