Интер е на крачка от първа титла на Италия от 2010 година насам, след като надделя с 2:0 като гост Кротоне в мач от 34-ия кръг на Серия "А".

Победата за "нерадзурите" донесоха Кристиан Ериксен и Ашраф Хакими през второто полувреме, а през първото миланци уцелиха две греди. Ако Сасуоло утре не загуби от Аталанта у дома, Интер и официално ще спечели Скудетото.

Кротоне остава на последната 20-та позиция с 18 точки и през следващия сезон отново ще играе в Серия "Б". 


Антонио Конте направи две промени от победата с 1:0 над Верона миналия уикенд. Матео Дармиан, който донесе успеха преди седмица, започна от 1-ата минута вместо Иван Перишич. Стефано Сенси зае мястото на Кристиан Ериксен в средата на терена, атаката поведоха непоклатимите титуляри Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес.

Треньорът на Кротоне Серсе Козми направи само една промяна от драматичната победа с 4:3 над Парма в директен мач за оцеляване. Ахмад Бенали зае мястото на Николо Дзанелато в халфовата линия, докато нападателят Самуел Ди Кармин отпадна от сметките на опитния спец заради контузия.

Интер влезе в мача непобеден в 17 поредни сблъсъка в калчото, което е най-дългата серия на отбора от февруари 2008 г. За последно "нерадзурите" паднаха в Серия "А" при гостуването си на Сампдория на 6 януари. И разликата в класите между отборите си пролича през първото полувреме, въпреки че голове не паднаха.

Гостите засипаха вратата на Кротоне с удари, но така и не успяха да намерят верния път. Още в началото Стефано Сенси изпусна две отлични възможности. Той първо не уцели вратата, после Алекс Кордас спаси. В 23-ата минута удар на Ромелу Лукаку с глава се отби в гредата.

По-късно Лаутаро Мартинес беше спрян в последния момент от защитник, а минута преди паузата аржентинецът стреля, Кордас беше безпомощен, но този път страничният стълб му помогна. Веднага след това Сенси отправи истински снаряд от близко разстояние, но вратарят на "Акулите" се беше пласирал отлично и изби.

След почивката нещата на терена не се промениха. Интер продължи да атакува, но за сетен път в мача Кордас спаси удар на Сенси. В 66-ата минута Антонио Конте направи тройна смяна. Кристиан Ериксен, Иван Перишич и Алексис Санчес се появиха на местата съответно на Сенси, Матео Дармиан и Мартинес.

И този ход се оказа отличен. Само четири минути по-късно Ериксен получи пас след комбинация между Санчес и Лукаку и с хубав удар по земя матира Кордас за 1:0! Малко по-късно Перишич можеше да сложи точка на спора, но фалцовият му удар излезе в аут.

В 83-ата минута гол на Лукаку беше отменен след хубава контра. При нея белгиецът направи двойно подаване с Перишич и с удар от движение от точката за дузпата се разписа, но ВАР отмени попадението заради засада на хърватина. В добавеното време Ашраф Хакими и Лукаку не успяха да засекат пас по земя на Перишич във вратарското поле.

В 93-ата минута Хакими все пак се разписа и оформи крайното 2:0 след бърза контра и асистенция на Николо Барела.

Кротоне – Интер 0:2

Голмайстори: 0:1 Ериксен (69), 0:2 Хакими (93)