ПСЖ официално обяви привличането на Ашраф Хакими от Интер.

Предполага се, че "нерадзурите" ще получат 60 милиона евро за една от звездите си, плюс допълнителни 11 млн. евро под формата на бонуси. Договорът на Хакики с френските богаташи е до 2026 г.

"Изпитвам чувство на голяма гордост. След Испания, Германия и Италия, ПСЖ ми предоставя възможността да опозная ново първенство с един от най-престижните клубове в света. Нямам търпение да се срещна с новите ми съотборници и с феновете, както и да усетя невероятните цветове и страст на "Парк де Пренс". Споделям същите големи амбиции като треньорския щаб и съотборниците ми и ще направя всичко по силите си да оправдая очакванията към мен", каза Хакими.

"Доволни сме да приветстваме Ашраф Хакими в ПСЖ. Трансфер от подобен калибър показва нивото на нашите амбиции. Продължаваме да градим нещо много специално. Ашраф може и да е само на 22 години, но вече се утвърди като един от най-талантливите халфбекове в световния футбол. Това са стандартите, които налагаме в клуба. Знам, че Ашраф ще има фантастична кариера с нас и целият клуб му желае всички успехи с нашите цветове", добави клубният президент Насер Ал-Хелаифи.

Хакими изкара един сезон в Интер и веднага се превърна в ключов футболист за отбора. Той изигра 37 мача за отбора в Серия "А", в които вкара 7 гола, даде 8 асистенции и беше с основна заслуга за спечелената титла, с което 9-годишната хегемония на Ювентус беше прекратена.

Интер продаде Хакими, защото се намира във финансова криза заради пандемията. Не е изключено и Лаутаро Мартинес да напусне "Джузепе Меаца", но това излгежда по-малко вероятно.