Кристиан Ериксен се завърна днес в Милано, след като шокира света, получавайки сърдечен арест на 12 юни в мача от европейското първенство на Дания срещу Финландия в Копенхаген. 

Веднага след като кацна в Милано, Ериксен се срещна с Джузепе Марота, главен изпълнителен директор на Интер - клуба, с който датският национал има договор до 30 юни 2024 г. 

Според италианските медии той не бърза да решава бъдещето си, пише "Труд". Не се очаква и да се върне на футболното игрище поне шест месеца в зависимост от изследванията, които ще продължи да преминава.

Ериксен прекара седмица в болница в Копенхаген след сърдечен арест и му беше имплантиран дефибрилатор, преди да бъде освободен от болницата и да се върне у дома, за да се възстанови. Ериксен премина поредица от медицински тестове. 

В зависимост от резултата от предстоящите изследвания и естеството на лечението, може да му бъде забранено да играете в Италия, тъй като там разпоредбите не позволяват на футболист да играе в първенството с имплантиран кардиовертер-дефибрилатор.

Интер, в допълнение към покритието на ФИФА, също е сключил застрахователна полица за датския халф. Ериксен планира да отиде в тренировъчния център на Интер в Appiano Gentile утре или в четвъртък, за да се срещне със своите съотборници и с новия си треньор Симоне Индзаги, който замени Антонио Конте въпреки спечелената титла миналия сезон. По-късно играчът ще се върне в Дания.