Интер прекъсна перфектната си серия от началото на сезона в Серия А и завърши 2:2 като гост на Сампдория. Дни преди домакинството на Реал Мадрид в Шампионската лига хората на Симоне Индзаги поведоха два пъти в резултата, но в крайна сметка спечелиха само точка.

Федерико Димарко даде аванс на “нерадзурите” в 18-та минута, а в 33-та Мая Йошида изравни. В края на първото полувреме Лаутаро Мартинес (44) даде нов аванс за гостите, а минути след началото на второто Томазо Ауджело (47) вкара красив втори гол за Самп.

Така Интер вече има актив от 7 точки и изостава на Наполи, който е с 9. Лацио, Рома и Милан също имаха преди началото на кръга по 6 точки и могат да продължат перфектното си начало тази вечер. Милан посреща Лацио от 19:00 ч., а Рома е домакин на Сасуоло от 21:45 ч. Сампдория пък спечели втората си точка от началото на сезона и към момента е на 13-та позиция.

Домакините имаха изгодна ситуация още в 4-та минута, когато Аужело центрира от крилото, а Мортен Торсби бе изпуснат от защитниците на “нерадзурите”. Халфът обаче стреля неточно с глава.

В 18-та минута Интер поведе с първото си по-изгодно положение. Федерико Димарко изпълни фамозно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на стража на Самп Емил Аудеро.

Този гол даде самочувствие на “нерадзурите” и малко след това Хакан Чалханоглу бе изведен на добра позиция, но не успя да преодолее Аудеро. В 31-та минута късмета си пробва и Лаутаро Мартинес, но стражът на домакините улови.

Така се стигна до 34-та минута, когато Сампдория изравни. След изпълнение на ъглов удар Мая Йошида успя да засече топката и да я изпрати към вратата на гостите. Тя се отклони в тялото на Шкриняр и излъга Самир Ханданович - 1:1.

И все пак Интер възстанови аванса си още до почивката. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката, а Николо Барела асистира на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът технично засече топката от въздуха и направи 2:1. Това бе 51-ви гол на Лаутаро за “нерадзурите”.

Головете продължиха и през второто полувреме. Само две минути след подновяването на играта Берешински центрира от дясното крило, а Томазо Ауджело с прекрасно воле не остави никакви шансове на Ханданович и направи 2:2.

Интер опита да реагира бързо и в следващите минути Иван Перишич и Лаутаро Мартинес пропуснаха да дадат нов аванс за тима си. В 55-та минута Чалханоглу изскочи сам срещу Аудеро, но ударът му не намери очертанията на врата.

В 69-та минута Дензел Дъмфрис, който се бе появил на терена секунди по-рано, проби по дясното крило и намери в наказателното поле друга резерва Хоакин Кореа. Аржентинецът получи с гръб към врата, освободи се от двама защитници, но стреля над вратата. Малко след това Кореа отново причини хаос в наказателното поле на противника, но бе в положение на засада.

На отсрещната врата Франческо Капуто бе близо до това да вкара трети гол за Сампдория. Нападателят стреля по диагонала и преодоля Ханданович, но топката бе избита от голлинията от Димарко.

Сампдория - Интер 2:2
0:1 Федерико Димарко 18’
1:1 Мая Йошида 33’
1:2 Лаутаро Мартинес 44’
2:2 Томазо Ауджело 47’

Сампдория: Аудеро, Берешински, Коли, Йошида, Ауджело (78 - Муру), Торсби, Силва (89 - Торегроса), Кандрева, Дамсгор (78 - Вере), Куалярела (67 - Аскилсен), Капуто

Интер: Ханданович, Димарко (68 - Дъмфрис), Де Врай, Шкриняр, Дармиян, Барела, Брозович (54 - Видал), Чалханоглу (68 - Сенси), Перишич (54 - Д’Амброзио), Мартинес (63 - Кореа), Джеко