Интер постигна най-резултатната си победа от началото на сезона, след като на своя стадион разби Болоня с 6:1. Още до почивката момчетата на Симоне Индзаги подпечатаха трите точки след голове на Лаутаро Мартинес (6), Милан Шкриняр (30) и Николо Барела (34). През втората част Матиас Весино (54) и Един Джеко (62, 68) довършиха гостите. Дебютантът Артур Теате вкара единствения гол за Болоня в 86-та минута.

Така Интер постигна третата си победа от началото на сезона и поне временно поведе в класирането с актив от 10 точки. С 9, но и с мач по-малко са Рома, Милан и Наполи. Болоня регистрира първата си загуба от началото на сезона и вече е на 7-ма позиция със 7 точки.

Двубоят започна вихрено за “нерадзурите”, които поведоха в резултата още в 6-та минута. Дензел Дъмфрис проби по дясното крило и пусна прострелно центриране по тревата. Лаутаро Мартинес се отскубна от пазача си и отблизо реализира за 1:0.

Домакините не спираха да редят хубави атаки и логично дублираха преднината си в 30-та минута. Димарко центрира от ъглов удар, а Милан Шкриняр с глава от вратарското поне прониза Скорупски за 2:0. Само четири минути по-късно “нерадзурите” вкараха и трети гол. Отново Дъмфрис проби по крилото и центрира остро, топката бе избита от Де Силвестри, а Николо Барела я засече в мрежата на празна врата.

Второто полувреме започна с нов гол за Интер. В 54-та минута Димарко центрира от лявото крило, а последователно Джеко и Дъмфрис се разминаха с топката на метри от голлинията. В крайна сметка тя попадна у Матиас Весино, който на празна врата реализира за 4:0.

В 63-та минута Джеко също успя да се разпише. Босненецът бе намерен в наказателното поле от Брозович, спря си топката и с боц успя да я прокара между краката на защитник и да опъне мрежата зад Скорупски. Само пет минути по-късно Джеко вкара и втория си гол. Таранът бе намерен в наказателното поле и от малък ъгъл прати топката над вратаря на гостите.

Болоня все пак успя да се разпише в 86-та минута. Дебютантът Артур Теате бе изпуснат от защитата на домакините след едно центриране от лявото крило и на метри от вратата на далечната греда реализира с глава.

Интер - Болоня 6:1
1:0 Лаутаро Мартинес 6’
2:0 Милан Шкриняр 30’
3:0 Николо Барела 34’
4:0 Матиас Весино 54’
5:0 Един Джеко 62’
6:0 Един Джеко 68’
6:1 Артур Теате 86’  

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай (67 - Ранокиа), Бастони (74 - Коларов), Димарко, Дъмфрис, Весино, Брозович (74 - Брозович), Барела, Кореа (29 - Кореа), Мартинес (67 - Санчес)

Болоня: Скорупски, Хики (56 - Дайкс), Бонифаци, Медел, Де Силвестри (74 - Теате), Сванберг (56 - Винято), Домингес (69 - Ван Хойдонк), Сансоне (56 - Бароу), Сориано, Сков Олсен, Арнаутович