Интер постигна изключително ценна и трудна победа с 2:1 като гост над Сасуло, а в големия герой на “нерадзурите” се превърна Един Джеко. Домакините водеха след гол от дузпа на Доменико Берарди в 22-та минута, а в средата на второто полувреме Симоне Индзаги направи рядко срещано нещо - четворна смяна.

Само минута това даде резултат, след като Един Джеко (58) изравни резултата, а в 76-та минута босненецът изработи дузпа, реализирана хладнокръвно от Лаутаро Мартинес.

Така шампионът Интер продължава без загуба от началото на сезона, като от 7 мача записа петата си победа и има актив от 17 точки. Лидер с пълен актив след шестте си мача е Наполи с 18 точки, а Милан е с 16 и двубой в аванс. Сасуоло е едва 13-ти със 7 точки, след като тази вечер регистрира четвъртата си загуба от началото на сезона.

Двубоят започна с атаки и към двете врати, като първата по-сериозна опасност беше за Интер. В 6-та минута Николо Барела получи свобода в наказателното поле на противника, но стреля покрай вратата. Домакините отговориха с прекрасна контраатака и удар на Дефрел, който бе отразен от Ханданович.

Така се стигна до 21-та минута, когато Жереми Бога спечели дузпа за Сасуоло. Крилото проби в наказателното поле на Интер и бе повален от Милан Шкриняр. Доменико Берарди реализира от бялата точка и направи 1:0, въпреки че Ханданович улучи ъгъла и дори докосна топката с върха на пръстите си.

В 31-та минута Барела отново изскочи на позиция, като първият му удар бе блокиран, а при добавката Консили направи впечатляващо спасяване.

В края на първото полувреме Ханданович първо отрази опасен удар на Берарди, а минути след това рискуваше да бъде изгонен. Дефрел се измъкна от защитата на гостите, а Ханданович го пресрещна извън наказателното поле. Френският нападател падна на тревата и поиска нарушение и червен картон за вратаря на “нерадзурите”. Реферът Лука Пайрето не реагира по никакъв начин и свири края а полувремето.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, чийто атаки бяха изключително опасни. Ханданович обаче отрази удар на Бога по тревата, а малко след това Ружерио стреля покрай вратата.

В 57-та минута Симоне Индзаги направи изненадващ ход, като направи цели четири смени наведнъж. Това се оказа решаващо, като особено Един Джеко бе в основата на обрата. Босненецът реализира с първото си докосване в 58-та минута. Иван Перишич изпрати прекрасно центриране от лявото крило и намери на далечната греда Джеко, а за таранът нямаше проблем да реализира 6-тия си гол в Серия А този сезон.

Малко след това Перишич пробва късмета си с удар от дистанция, но топката мина над гредата. В 78-та минута Интер направи обрат след хладнокръвно изпълнение на дузпа отстрана на Лаутаро Мартинес. Един Джеко бе повален в наказателното поле на домакините от Консили, а Лаутаро реализира от бялата точка за 2:1.

Четири минути по-късно Джеко вкара и трети гол, който впоследствие беше отменен заради засада. В 86-та минута Джеко имаше нов шанс, след като стреля по диагонала, но топката мина встрани от вратата.

В ответната атака Берарди пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, който донякъде изненада Ханданович. Вратарят на Интер първоначално изпусна топката, но след това реагира добре и успя да я захлупи.

Сасуоло - Интер 1:2
1:0 Доменико Берарди 22’-д
1:1 Един Джеко 58’
1:2 Лаутаро Мартинес 78’-д

Сасуоло: Консили, Мюлдюр, Кирикеш, Ферари, Ружерио, Лопоес, Фратези (86 - Скамака), Берарди, Джуричич (75 - Траоре), Бога, Дефрел (64 - Распадори)

Интер: Ханданович, Бастони (57 - Димарко), Де Врай, Шкриняр, Дъмфрис (57 - Дармиан), Барела, Брозович, Чалханоглу (57 - Видал), Перишич, Кореа (57 - Джеко), Мартинес (88 - Д’Амброзио)