Интер победи с 3:1 сензацията в груповата фаза на Шампионска лига Шериф Тирсапол.

На своя стадион "Джузепе Меаца" домакините се наложиха напълно заслужено и в 34-ата минута Един Джеко откри резултата. Малко след началото на второто полувреме Себастиан Фил изравни, но после Артуро Видал (58) и Стефан де Врай (67) донесоха успеха за домакините.

Така Интер записа първа победа в групите на Шампионска лига този сезон и вече има 4 т. Шериф остава с 6 пункта, колкото има и Реал Мадрид. На дъното с 1 т. е Шахтьор Донецк.


Симоне Индзаги направи три промени в състава си от загубата с 1:3 от Лацио. Лаутаро Мартинес се завърна в титулярния състав, заемайки мястото на Роберто Галярдини. Матео Дармиан и Алесандро Бастони седнаха на пейката за сметка на Дензъл Дъмфрис и Артуро Видал.

В състава на Шериф имаше две промени от зашеметяващата победа с 2:1 над Реал насред Мадрид. Фелипе Бруно зае мястото на един от голмайсторите на "Бернабеу" Ясурбек Яхшибоев. Друг от героите от знаменития успех – вратарят Йоргос Атанасиадис, е контузен и отстъпи мястото си на Думитру Челядник.

Молдовците демонстрираха самочувствие и на "Джузепе Меаца" и не се страхуваха да атакуват. В 7-ата минута Бруно Фелипе стигна до отбита топка и стреля, но в купа от играчи. После Интер взе превес и Думитру Челядник спаси удар на Един Джеко.

След почти половин час игра Дензъл Дъмфрис получи брилянтно подаване, но пропиля голяма възможност за гол, след като изпълнението му премина встрани от дясната греда. В 34-ата минута Федерико Димарко стреля от фаул, но отново вратарят на гостите спаси.

От последвалия корнер Интер поведе. Дъмфрис центрира, Артуро Видал отклони на втора греда, където Джеко засече от воле и прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 1:0! В самия край на полувремето "нерадзурите" пропуснаха да удвоят преднината си.

Иван Перишич се отскубна и отправи страховит удар към долния десен ъгъл. За негово съжаление, Челядник отново се намеси фантастично.

След почивката станахме свидетели на истинска голова фиеста. В 53-ата минута Шериф изравни след невероятно изпълнение на Себастиан Фил от далечен фаул. Интер веднага се хвърли в мощни атаки, но Дъмфрис и Перишич изпуснаха от изгодни ситуации.

В 58-ата минута италианците все пак възстановиха аванса си. Видал беше намерен непокрит в наказателното поле от Джеко и с чудесен завършващ удар в долния ляв ъгъл се разписа за 2:1!

В 67-ата минута Интер удвои аванса си. След изпълнение на корнер, Дъмфрис свали към Стефан де Врай, който прати топката в мрежата за 3:1! В 80-ата минута статистиката показваше 22 срещу 8 удара в мача в полза на "нерадзурите".

До края Лаутаро Мартинес уцели гредата, Стефано Сенси стреля от чиста позиция в аут, нов гол не падна и Интер спечели заслужено.

Интер – Шериф 3:1

Голмайстори: 1:0 Джеко (34), 1:1 Тил (52), 2:1 Видал (58), 3:1 Де Врай (67)