Италианският шампион Интер записа важен домакински успех с 2:0 над Шахтьор Донецк в двубой от група D на Шампионската лига. Един Джеко (61’, 67’) се превърна в герой за своя отбор, след като отбеляза и двете попадения в мача. С този успех „нерадзурите“ поне временно излязоха на първата позиция в групата и така увеличаха още повече шансовете си да се класират за елиминациите. Това може да стане факт още тази вечер, ако Шериф не спечели домакинството си на Реал Мадрид.

Симоне Индзаги направи само една промяна в стартовия си състав след победата с 3:2 над Наполи в Серия А. Така тази вечер партньор на Лаутаро Мартинес в атака беше Един Джеко вместо Хоакин Корея. Нападението на гостите пък беше водено от Фернандо.

В началните минути домакините наложиха натиск, като Николо Барела и Джеко отправиха разочароващи удари. В 12-ата Барела стреля от добра позиция, но прати топката над вратата. В 16-ата минута Додо отправи далечен шут, с който не затрудни Самир Ханданович. В 22-ата Лаутаро беше намерен с пас в наказателното поле, но двата му удара бяха блокирани от противникови защитници. При последвалото центриране от корнер Андреа Ранокия игра с глава, като топката профуча покрай вратата.

Малко след това Иван Перишич прати топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада. В 26-ата минута се откри „златен“ шанс пред Джеко да се разпише, но Анатолий Трубин излезе напред и отрази неговия шут. Така гостите организираха контраатака, при която си спечелиха корнер след избит изстрел на Фернандо. Секунди по-късно Джеко нанесе удар с глава, който също беше избит от Трубин.

В следващите минути вратарят спаси далечен изстрел на Перишич, а Фернандо не намери целта със своите два шута. В 36-ата Джеко се опита да се възползва от грешка на Трубин, но стреля много неточно. Малко след това Лаутаро се откъсна напред, но стражът излезе и изби топката от краката му.

В една друга ситуация аржентинецът се просна в наказателното поле, но съдията не уважи претенциите му за дузпа. В 41-ата минута Педриньо стреля отдалеч, а топката попадна в обятията на Ханданович. При следващата атака на „нерадзурите“ Лаутаро опита шут, който беше уловен от Трубин. Първата част приключи с пропуск на Джеко от воле.

Второто полувреме започна с шут на Перишич, завършил в ръцете на Трубин. В 55-ата минута Лаутаро отново се опита да си изпроси дузпа, но и този път не успя да убеди главния рефер.

Само две минути по-късно нападателят се разписа от воле само за да види как голът му е отменен заради негов фал в атака. Италианският шампион стигна до така желания гол в 61-ата минута.  Тогава изстрел на Дармиан беше блокиран, но Джеко дотича до топката и отправи точен удар за 1:0.

В 67-ата минута босненецът отбеляза и своя гол номер 50 в европейските клубни турнири, разписвайки се с глава след центриране на Перишич, информира "Тема спорт". В 80-ата минута резервата на украинците Артьом Бондаренко осъществи рейд, но последвалият му удар мина встрани от вратата. Две минути по-късно „миньорите“ организираха добра атака, която завърши с шут по земя на Додо, отбил се в близката греда.

Припомняме, че в предходните три дуела между двата отбора в турнира крайният резултат неизменно беше 0:0.