Шампионът Интер надигра с 2:0 като гост новака Венеция в мач от 14-ия кръг на Серия „А“. Хакан Чалханоглу бе точен в 34-ата минута за гостите от Милано, а в шестата минута на добавеното време включилият се от пейката Лаутаро Мартинес реализира второто попадение – от дузпа.

Още в самото начало на двубоя Хоакин Корея падна в наказателното поле на Венеция след съприкосновение с играч на домакините, но реферът Ливио Маринели даде знак играта да продължи. В петата минута имаше любопитна ситуация пред вратата на стража на Венеция Серхио Ромеро. Футболист на Венеция се опита да избие топката след центриране, но уцели свой съотборник, което мжеше да доведе до нелеп автогол, но Ромеро внимаваше.

Халфът на гостите Хакан Чалханоглу получи хубав пас в противниковото наказателно поле в 10-ата минута, но ударът му бе блокиран от бранител. Малко след това Ромеро улови без проблеми топката след слаб изстрел на Един Джеко, а после Чалханоолу стреля неточно от фал.

В 30-ата минута Ромеро направи хубаво спасяване след удар с глава на Иван Перишич, до който се стигна след центриране отдясно на Матео Дармиан. Две минути по-късно Джеко падна в наказателното поле на домакините, но реферът прецени, че няма основания за по-сериозно разглеждане на ситуацията.

Стигна се до 34-ата минута, в която след продължителна атака на гостите Хоакин Корея чукна топката към Чалханоглу и турският халф с блестящ изстрел в долния десен ъгъл на Ромеро не остави шансове на аржентинеца.

В 37-ата минута Иван Перишич можеше да направи резултата 0:2, но от съвсем близко разстояние не успя да отклони топката във вратата, въпреки че показа бърза реакция. Две минути по-късно пък най-сетне имаше работа и за словенския вратар на Интер Самир Ханданович, който изби в корнер опасен далечен шут на Матия Араму.

Три минути след паузата Араму стреля силно, но неточно към вратата на Интер, а в 54-ата минута Джеко можеше да направи резултата 0:2. Босненският ветеран изскочи на много опасна за Ромеро позиция, но шутът му не бе от най-добро качество и аржентинският страж не беше затруднен.

В 58-ата минута Лаутаро Мартинес смени сънародника си Корея, а Чалханоолу отстъпи мястото си на чилийския халф Матиас Весино. В 61-ата минута Милан Шкриняр бе много близо до гол за Интер, но топката бе избита от голлинията след неговия удар. Две минути по-късно пък Марсело Брозович застраши вратата на Венеция, но шутът му от дъгата на наказателното поле излезе в аут.

Играчите на Симоне Индзаги контролираха събитията на терена, но все пак и домакините търсеха вече по-активно гола, пише "Тема спорт". Резервите Денис Йонсен и Танер Тесман пробваха изстрели към вратата на Ханданович, но и в двата случая на словенеца не му се наложи да се намесва.

В 84-ата минута Федерико Димарко получи топката от Джеко в наказателното поле на Венеция и можеше да сложи точка на спора, но ударът му бе спасен от Ромеро. Три минути по-късно Ромеро направи поредното си спасяване в двубоя, този път след шут на Лаутаро Мартинес.

В добавеното време влезлият като резерва Лаутаро Мартинес от дузпа оформи крайното 0:2 и така Интер спечели важни три точки в битката за титлата.