Интер разби с 3:0 като гост Рома в дербито от 16-ия кръг на Серия "А".

Очакванията за много напечен мач на "Олимпико" не се оправдаха и гостите решиха всичко още до 39-ата минута, когато вече имаха солидна преднина.

Резултатът откри Хакан Чалханоглу в 15-ата минута директно от корнер, а в 24-ата Един Джеко наказа доскорошния си отбор след асистенция на турската звезда.

В 39-ата минута друго ново попълнение на Интер от лятото – Дензъл Дъмфрис, оформи крайния резултат. Успехът за гостите можеше и да е по-убедителен, но хората на Симоне Индзаги изпуснаха и няколко изгодни положения.

В края гол на Николо Дзаниоло беше отменен. В класирането Интер събра 37 точки и се качи на 2-ро място преди дербито Наполи – Аталанта, което е тази вечер. Рома остава с 25 т. и заема 5-то място.

През седмицата "нерадзурите" играят с Реал Мадрид в Шампионска лига, след което приемат Каляри в калчото. За римляните предстои гостуване на ЦСКА в София в Лигата на Конференциите и после среща със Специя от първенството.


Дербито беше по-специално за треньора на Рома Жозе Моуринь, който през 2010 г. изведе Интер до исторически требъл.

Но миланци не показаха милост към легендата си и още в 15-ата минута поведоха. Хакан Чалханоглу изпълни корнер и топката мина между краката на вратаря Руи Патрисио за 1:0 – гол директно от флагчето!

В 21-ата минута Един Джеко пропусна добра възможност за ново попадение, но 180 секунди по-късно не сбърка. Той получи брилянтен пас в наказателното поле и с приказен шут в горния ляв ъгъл се разписа за 2:0!

Интер продължи да показва шампионска форма и в 29-ата минута Патрисио с чудесна намеса изби изстрел на Джеко. Босненецът продължи да тормози бившия си отбор и после засече с глава в аут, а "вълците" показаха зъби в 33-ата минута.

Николо Дзаниоло си спечели пространство в наказателното поле и стреля, но Самир Ханданович плонжира и отрази. В 39-ата минута гостите сложиха точка на спора. Дензъл Дъмфрис засече с глава центриране на Алесандро Бастони и вкара за 3:0!

След почивката дербито буквално се доиграваше и гол на Дзанило беше отменен за засада, а в края негов удар излезе в аут.

Рома – Интер 0:3

Голмайстори: 0:1 Чалханоглу (15), 0:2 Джеко (24), 0:3 Дъмфрис (39)