Кристиан Ериксен прекрати договора си с Интер по взаимно съгласие шест месеца след като получи сърдечен удар по време на откриващия двубой на Дания на Евро 2020 с Финландия през юни.

На 29-годишния футболист бе поставен пейсмейкър, което автоматично го спря от продължаване на кариерата в италианския футбол, но му остави вратата отворена за други първенства. „Интер и Кристиан Ериксен решиха да прекратят настоящия му контракт по взаимно съгласие, тъй като той официално не може да играе в Серия А с дефибрилатор“, съобщиха от пресслужбата на „нерадзурите“.

Ериксен сега ще бъде свободен да обмисли своите възможности с други потенциални клубове и доскоро тренира с родния си клуб Одензе. Бившият халф на Тотнъм получи сърдечен удар при загубата на Дания от Финландия с 0:1 на 12 юни в Копенхаген, като трябваше да бъде съживяван на терена.

Впоследствие „червеният динамит“ стигна до полуфиналите на Европейското първенство, където отстъпи на Англия с 1:2 след продължения. Плеймейкърът на Интер прекара няколко дни в болница, където му бе имплантиран пейсмейкър за регулиране на сърдечния ритъм, което няма да му позволи да отиде дори във фитнес зала в Италия. /БГНЕС