Интер потвърди във вторник, че италиански прокурори разследвали продажбата на играчи от клуба в скорошните сезони – поредното разследване за футболни трансфери в страната.

В изявление, италианските шампиони заявиха, че са дали на разследващите документи свързани с продажбата на футболисти през сезоните 2017/18 и 2018/19, като прокурорите в Милано искат да „проверят редовното отчитане на свързаните капиталови печалби“. От „нерадзурите“ добавиха, че нито един от клуба не разследван, че няма повдигнати обвинения и че провежданите в момента разследвания са предварителни.

Транферите в италианския футбол са под микроскоп откакто Футболната федерация на страната (ФИГК) започна свое собствено разследване в серия от подозрителни сделки през октомври. Мнозинството от трансфери, на които обръщат внимание от ФИГК, включват Ювентус, който е разследван от прокурорите в Торино за това, че е направил фалшиви комуникации с инвеститори и издаването на фактури за несъществуващи сделки.

Това разследване се отнася за около 282 млн. евро от капиталови печалби, декларирани в счетовните сметки на Ювентус от предишните три сезона за серия от трансфери.