Нападателят Кристиано Роналдо е получил бонус, който не е деклариран като разход за Ювентус, когато той бе част от клуба. Това стана ясно в хода на разследването за финансови измами на ръководството на „Старата госпожа“.

Според La Gazzetta dello Sport следователите гледат под лупа всички подробности около трансфера на португалеца и престоя му в клуба, като документите разследващите съпоставят със записите от телефонни разговори, с които разполагат.

Кристиано Роналдо подписа 4-годишен договор с италианския гранд със заплата от 31 милиона евро на година след данъците. Споразумението между двете страни не предвиждаше бонуси за постигане на индивидуални цели, а само един бонус при спечелване на Серия А.

Това е причината вниманието на разследващите да бъде привлечено от факта, че месечните плащания към португалеца по време пандемията от коронавирус (от март-април 2020 г.) редовно се споменават в телефонните разговори, предава "Труд".

Разследващите се опитват да изяснят какви месечни плащания е имало в периода на локдаун. В този момент останалите играчи се съгласиха на намаляване на заплатите или отложиха изплащането им.

Роналдо напусна Ювентус миналото лято и премина в Манчестър Юнайтед срещу 15 милиона евро.