Интер победи с 1:0 Торино и стана зимен шампион на Италия, след като сезонът бе преполовен с 19-ия кръг в Серия А. Единственото попадение в срещата вкара Дензъл Дъмфрис.

Със седмия пореден успех в първенството тимът на Симоне Индзаги е лидер с 46 точки, докато „биковете” са 11-и с 25 точки. В началото Лаутаро и Брозович опитаха удари, но вратарят на гостите се справи.

В 30-ата минута домакините организираха опасна атака, която завърши с удар по зема на Дъмфрис, който Милинкович-Савич не успя да отрази - 1:0. До края на първата част Лаутаро, Чалханоолу и Брозович се отчетоха с пропуски.

След почивката Айна не намери очертанията на вратата. В 65-ата минута Торино получи право да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но Ханданович се справи с удара на Лукич. В края Алексис можеше да се разпише, но и той не намери целта.

Така Интер дръпна със 7 точки на върха преди мачовете на преследвачите Наполи и Милан. През календарната година пък "нерадзурите" спечелиха 32 двубоя в шампионата. До повече успехи за същия период е стигал само Ювентус - 33 през 2016-а.