Интер се завърна на върха в италианската Серия „А“ след трудна победа с 2:1 срещу честващия 122-ия си рожден ден Лацио. „Нерадзурите“ се поизпотиха здраво срещу „римските орли“, които също имаха своите шансове да стигнат поне до равенството в сблъсъка на „Сан Сиро“.

Осмият пореден успех в шампионата за тима воден от Симоне Индзаги донесоха неочаквани голмайстори - защитниците Алесандро Бастони и Милан Шкринияр, а между тях за гостите се разписа топреализаторът им Чиро Имобиле. Последният не позволи на домакините да изравнят рекорда си от 7 поредни срещи със суха мрежа.

Така Интер събра актив от 49 точки и изпревари с точка градския си съперник Милан на първото място. „Нерадзурите“ са и с мач по-малко. Лацио остана на 6-ата позиция с 32 пункта.

Двубоят започна двуостро, като домакините имаха териториално превъзходство. Първата по-сериозна опасност пред една от двете врати дойде след четвърт час игра. Барела намери перфектно Перишич, но ударът му с глава не порази целта.

120 секунди по-късно Лаутаро Мартинес прати топката в мрежата на Стракоша. Радостта на играчите на Интер и по трибуните обаче не продължи дълго. ВАР отмени попадението заради много тънка засада на аржентинския голаджия.

Последва пропуск с глава на Де Фрай. В тези минути „нерадзурите“ усилиха натиска си. Стракоша отново отчая домакините в 28-ата минута, когато отрази шут на Лаутаро.

Логичното все пак се случи след половин час игра. Александро Бастони матира голкийпъра на на гостите с удар извън пеналта, след като топката се озова в краката му след изпълнение на корнер. Така изненадващият голмайстор откри резултата – 1:0.

„Римските орли“ се върнаха в мача сравнително бързо, изравнявайки само пет минути по-късно. Защитата на Интер и вратарят Самир Ханданович сгафиха при дълъг пас към Чиро Имобиле след съдийска топка. Голмайсторът на Лацио нямаше как да не се възползва и изравни, забивайки първия си гол срещу „нерадзурите“ от игра.

Педро пропиля златен шанс за пълен обрат минути по-късно, когато Ханданович се намеси добре. Интер продължи да търси нов гол, но до почивката такъв не падна.

Имобиле пропусна първото голово положение след почивката.Словенският вратар се справи с удара му с глава. Малко след това и Сергей Милинкович-Савич профука възможност да изведе гостите напред.

В 64-ата минута Дъмфрис не съумя да преодолее Стракоша отблизо, а при последвалата суматоха и Перишич не успя да прати топката в мрежата.

По-добрата игра на Интер се увенча с успех в 67-ата минута. Авторът на първия гол Алесандро Бастони центрира, а друг защитник Милан Шкринияр се извиси и с глава направи 2:1.

Малко след това  Матия Дзакани извърши нарушение край тъчлинията, при което главният съдия Лука Пайрето се обърка и първо извади червен картон за Щефан Раду, но после поправи решението и декорира в жълто провинилия се Дзакани.

Лацио не се отказа да опита да си подари поне точка за ЧРД. Имобиле прати топката в мрежата в 79-ата минута, но страничният съдия маркира засада.

И двата тима не спряха да атакуват до края, но повече голове не паднаха и Интер регистрира осмата си поредна победа в Серия "А", връщайки се на върха в класирането.

Интер – Лацио 2:1

Голмайстори: 1:0 Алесандро Бастони (30), 1:1 Чиро Имобиле (35), 2:1 Милан Шкринияр (67)

Интер: Ханданович, Шкринияр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Галярдини,  Перишич, Санчес, Мартинес

Лацио: Стракоша,Марушич, Раду,Фелипе, Хисай, Башич, Каталди, Милинкович-Савич, Андерсон, Имобиле, Педро