Интер победи инфарктно с 2:1 Венеция в мач от 23-ия кръг на Серия А. Тома Анри откри за новаците в елита, а Николо Барела изравни в края на първото полувреме. Един Джеко пък донесе важните три точки за "нерадзурите" с гол в 90-ата минута.

Така тимът на Симоне Индзаги се върна на победния път, след като в миналия кръг завърши 0:0 срещу Аталанта. С успеха Интер дръпна с 5 точки пред втория Милан, докато Венеция е точно над зоната с изпадащите отбори.

Шампионите натиснаха в началото на двубоя, но Чалханоглу пропусна, а Лецерини спаси удар от воле на Джеко. Най-изненадващо в 19-ата минута гостите откриха резулата. Ампаду центрира отлично и Тома Анри с глава прониза мрежата зад Ханданович.

Малко след това Джеко също се опита да се разпише с глава, но бе неточен. Лаутаро Мартинес пък пробва акробатичен удар със задна ножица, но не намери целта.

Натискът на Интер даде резултат в 40-ата минута, когато Дармиан сложи топката на крака на Перишич, който стреля от воле и вратарят спаси. При добавката Барела бе точен за 1:1.

В 58-ата минута Чалханоглу центрира от фал, Де Фрай отправи удар с глава, а Лецерини не успя да улови топката. Така Джеко съумя да направи добавка, с която обаче прати топката над вратата.

В 65-ата минута Венеция стигна до  отлична възможност. Окереке се озова на стрелкова позиция и шутира по диагонала, но Ханданович спаси. Малко след това домакините получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар точно пред наказателното поле.

Резервата Димарко стреля опасно по земя, но Лецерини показа рефлекс и изби топката. Интер отиваше към загуба на важни точки в битката за титлата, когато в 90-ата минута резервата Дъмфрис центрира отдясно, Джеко надскочи бранителите на съперника и с глава донесе победата за своя отбор.

Това бе девето попадение за босненеца в първенството от началото на сезона, като той се разписа за първи път след успеха с 3:0 над Рома като гост в началото на декември. До края Видал също можеше да вкара, но вратарят спаси.

 

ИНТЕР – ВЕНЕЦИЯ  2:1

Голмайстори: 0:1 Анри (19), 1:1 Барела (40), 2:1 Джеко (90)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Лаутаро

Венеция: Лецерини, Чечарони, Калдара, Модоло, Улман, Кюизанс, Вака, Тесман, Ампаду, Окереке, Анри