Интер е първият полуфиналист в турнира за Купата на Италия, след като победи с 2:0 у дома Рома. Един Джеко даде аванс за “нерадзурите” още в първата минута, а Алексис Санчес реши всичко в 68-та с фамозен далечен удар. Лошата новина за Интер бе контузията на Алесандро Бастони, който бе заменен малко преди почивката.

Така тимът на Симоне Индзаги се реваншира пред феновете си за загубата от градския съперник Милан (1:2) в последния кръг от Серия А и може да довърши започнатото срещу него в полуфиналите. Утре Милан посреща Лацио, а победителят ще срещне Интер в битката за финала. Останалите два четвъртфинала са в четвъртък: Ювентус - Сасуоло и Аталанта - Фиорентина.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо беше приветстван с овации от феновете на домакините заради знаменития требъл начело на тима през 2010 година.

Много бързо след началото на мача обаче усмивката на Специалния замръзна. Още в първата минута на срещата Интер поведе в резултата. Алексис Санчес изведе добре по лявото крило Иван Перишич, който центрира перфектно в наказателното поле, а Един Джеко с лекота отклони топката в мрежата зад Руи Патрисио. Така босненецът се разписа във втори пореден мач срещу бившия си тим.

В 6-та минута Интер беше на сантиметри от втори гол. Николо Барела стреля мощно, но топката се отклони в гредата. Малко след това пък Шкриняр беше изпуснат от защитниците на гостите след центриране в наказателното поле, но прати топката в обсега на вратаря.

Рома опита да се отърси от първоначалния шок и в 15-т минута като по чудо не изравни. Мхитарян проби по дясното крило и центрира остро почти от аутлинията, топката се отклони в Данило Д’Амброзио и кацна върху напречната греда. Малко след това Мхитарян и Дзаниоло комбинираха успешно, а последният опита удар от границата на наказателното поле. Топката обаче мина встрани от вратата.  

След почивката атаките към двете врати продължиха - за гостите Дзаниоло не успя да настрои мерника си при два неточни удара, а в 63-та минута Серджо Оливейра бе на косъм от изравнителния гол. Португалецът стреля от повече от 30 метра, топката се отклони в тялото на защитник на Интер, но Ханданович направи невероятно спасяване.

Така се стигна до 68-та минута, когато Алексис Санчес вкара втори гол за Интер. И то какъв! Чилиецът получи достатъчно пространство пред наказателното поле на гостите и с мощен удар под гредата реализира за 2:0. Гостите протестираха за нарушение на Артуро Видал в зародиша на атаката, но главният съдия не реагира.

Интер - Рома 2:0
1:0 Един Джеко 1’
2:0 Алексис Санчес 68’

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Шкриняр, Бастони (45 - Де Фрай), Дармиан, Барела (85 - Чалханоглу), Брозович, Видал (85 - Весино), Перишич (85 - Дъмфрис), Алексис Санчес, Джеко (76 - Мартинес)

Рома: Руи Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибанйес (46 - Кумбула), Карсдорп, Оливейра (70 - Пелегрини), Верету (70 - Кристанте), Виня (76 - Ел Шаарави), Мхитарян, Дзаниоло, Ейбрахам (89 - Афена-Гиан)