Наполи и Интер завършиха 1:1 в голямото дерби от 25-ия кръг на италианската Серия „А“. „Партенопеите“ владееха инициативата през по-голямата част от сблъсъка на стадион „Диего Армандо Марадона“ и могат да съжаляват повече, че не успяха да стигнат до крайния успех, който щеше да ги изведе и на върха във временното класиране. Те пропуснаха повече изгодни положения пред вратата на съперника.

Лоренцо Инсиние от дузпа откри резултата за Наполи в началните минути на двубоя. След почивката Един Джеко възстанови равенството.

Така Интер запази първото си място с актив от 54 точки, като хората на Симоне Индзаги са и с мач по-малко. Наполи се изкачи до втората позиция с 53 пункта.

Атаката на Наполи водеше Виктор Осимен. В предни позиции за Интер действаха Един Дзеко и Лаутаро Мартинес.

Футболистите на Лучано Спалети започнаха доста агресивно мача и наложиха натиск. Още в 4-ата минута Джовани ди Лоренцо отправи удар към вратата на Ханданович, преминал покрай целта.

Няма и минута по-късно Виктор Осимен падна в пеналта след съприкосновение с Де Фрай. ВАР започна проверка на ситуацията за дузпа, след като първоначално реферът Даниеле Довери я подмина.  В крайна сметка и съдията лично прегледа положението на запис и коригира решението си, отсъждайки наказателен удар. Лоренцо  Инсиние се нагърби с изпълнението от бялата точка и не остави шансове на Ханданович – 1:0.

Натискът на „партенопеите“ продължи. В 12-ата минута десният страничен стълб спаси „нерадзурите“  след страхотен шут на Пьотр Жиелински.

Таранът на домакините Виктор Осимен създаваше изключително много проблеми на защитата на Интер. Негов удар в 27-ата минута се оплете в мрежата, но от външната й страна. Малко след това той отново стреля в аут. Инсиние също не успя да удвои преднината на Наполи.

Едва след  половин час игра хората на Симоне Индзаги заиграха по-добре. Първата по-сериозна опасност те създадоха в 36-ата минута, когато Един Джеко стреля с глава, но Оспина се справи. Малко преди почивката Дъмфрис също нямаше шанс пред гола.

Второто полувреме започна повече от перфектно за Интер. Лаутаро центрира към Джеко, който отправи удар с глава, топката се отби в Рахмани и се върна отново при босненския голаджия, който отблизо не сгрежи и изравни за 1:1 в 47-ата минута.

Барела направи грешка в средата на терена в 55-ата минута. Осимен отне топката и напредна мощно, но Ханданович се справи с шута му.

Двубоят продължи в сравнително бързо темпо. Атаките се редуваха и към двете врати. В 69-ата минута Ханданович пак измъкна Интер, справяйки се с удар на останалия сам се срещу него Елмаз, за когото имаше съмнения, че е в положение на засада.

В 79-ата минути домакините имаха претенции за нова дузпа за игра с ръка на защитник на гостите, но не получиха втора възможност за изпълнение на удар от бялата точка.

До края нито един от двата отбора така и не успя да стигне до победата, която и "партенопеите", и "нерадзурите" преследваха до последно.

Наполи - Интер 1:1

Голмайстори: 1:0 Лоренцо Инсиние (7-дузпа), Един Джеко (47)

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Рахмани, Кулибали, Руи, Руис, Лоботка, Политано , Жиелински, Инсиние,Осимен

Интер: Ханданович, Дъмфрис, Де Фрай, Шкринияр, Димарко, Перишич, Барела, Брозович, Чалханоглу, Мартинес,  Джеко