Ливърпул победи с 2:0 Интер като гост в един от най-интригуващите осминафинали в Шампионската лига. Без да блестят, мърсисайдци взеха отлична преднина преди реванша в Англия след 3 седмици.

Резервата Роберто Фирмино и Мохамед Салах реализираха в последния четвърт час на мача. Тимът на Симоне Индзаги също имаше своите шансове и може да съжалява, че не стигна до по-добър резултат.

Гостите започнаха по-активно, но добрите положения ги създаде италианският шампион. Удар на Мартинес премина встрани от вратата. В 16-ата минута Чалханоолу получи в пеналта пас отляво и от малък ъгъл нацели напречната греда.

„Червените“ отговориха малко по-късно, когато след центриране от корнер Мане беше оставен непокрит и опита задна ножица, но топката премина на сантиметри от целта. После Александър-Арнолд стреля опасно от пряк свободен удар, но отново неточно.

На почивката Юрген Клоп извърши промяна в своя състав, като пусна Фирмино вместо Жота. Интер продължи да атакува по-опасно и Мартнес се размина пред вратата с центриране на Перишич. Гол на Джеко пък бе отменен заради засада.

Клоп пусна нови трима – Хендерсън, Кейта и последното попълнение Луис Диас. В 63-ата минута именно колумбиецът получи топката на отлична позиция и шутира, но Шкриняр блокира с чудесен шпагат.

Малко по-късно Джеко бе изведен на границата на наказателното поле, но вместо да стреля потърси подаване, което бе пресечено. При последвалия ъглов удар Дъмфрис стреля с глава на сантиметри в аут.

В 75-ата минута Ливърпул дочака своя момент и поведе в резултата. Александър-Арнолд центрира от корнер на близката греда, където Фирмино засече топката с презицен удар в далечния ъгъл на вратата.

В 83-ата минута мърсисайдци удвоиха преднината си. Ван Дайк отклони с глава към Салах, а Де Фрай не успя да изчисти топката. Краля на Египет само това и чакаше и без проблем мушна топката в мрежата зад Ханданович. Салах успя да се разпише в осмо поредно гостуване на Ливърпул в турнира. Рекордът е на Кристиано Роналдо, който има попадения в 12 последователни визити.

 

ИНТЕР - ЛИВЪРПУЛ  0:2

Голмайстори: 0:1 Фирмино (75), Салах (83)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Видал, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Джеко, Мартинес

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Елиът, Мане, Салах, Жота