Интер победи с 2:0 Верона в мач от 32-ия кръг на Серия А и се приближи само на една точка от лидера Милан. Николо Барела и Един Джеко днесоха успеха на шампионите с голове в рамките на 8 минути през първото полувреме.

Футболистите на Симоне Индзаги натиснаха съперника още от първия съдийски сигнал. Димарко направи хубав пробив, но защитник блокира удара му в корнер. При последвалото му изпълнение Шкриняр с глава прати топката над вратата.

В 8-ата минута Дъмфрис стреля от малък ъгъл, но Монтипо спаси. След това Иван Перишич отправи опасен шут от границата на наказателното поле, но вратарят успя да го отрази.

В 22-ата минута логичното се случи и "нерадзурите" откриха резултата. Беса загуби топката, което позволи на Перишич да пробие и след това да центрира към Барела, който се разписа от воле. 

Интер не се отказа да търси ново попадение, а Монтипо спаси удари на Кореа и Джеко. След час игра Перишич отклони с глава към Джеко и босненецът отблизо чукна топката в мрежата за 2:0.

В 35-ата минута Симеоне получи чудесна възможност да намали изоставането на гостите, но Самир Ханданович изби изстрела му. В оставащото време до почивката Джеко направи два пропуска.

През втората част Интер не се напрягаше много и определено пестеше сили за тежките битки до края на сезона. Това позволи на гостите да погледнат по-смело към вратата на Ханданович. Симеоне и Лазаня обаче не успяха да преодолеят словенеца.

До края най-добрата възможност се откри пред резервата на домакините Данило Д'Амброзио, който стреля, но Монтипо изби топката в близката греда. Така "нерадзурите" записаха втора поредна победа в първенството и се завърнаха с пълна сила в битката за титлата.