Треньорът на Интер Симоне Индзаги определи като фантастично представянето на тима при победата над Милан с 3:0 в полуфиналите на турнира за Купата на Италия. Индзаги изрази надежда Интер да се възползва от добрия момент за отбора и в битката за шампионската титла в Серия А. Интер е на втора позиция във временното класиране с 69 точки, на две зад лидера Милано, но и с мач по-малко.

„Ще се борим докрай на всички фронтове. Момчетата бяха фантастични. Изиграхме дербито интелигентно, вкарвайки попадения в точното време. Искахме да се класираме на финала и да спечелим дербито и го направихме“, заяви цитираният от БТА Симоне Индзаги пред италианската телевизия Mediaset.

„Надяваме се да задържим добрия момент. Работим за трофея в първенството от 8 юли насам. Искаме да приключим сезона по най-добрия възможен начин“, добави 46-годишният наставник на Интер.

„Все още има дълъг път до края на шампионата, но определено ще се борим докрай. Хората казваха, че сме фаворити в Серия А, после, че нямаме шанс а титлата, а ето, че битката продължава“, обеща Индзаги.

„Щастлив съм за феновете. Публиката беше невероятна и благодарим на привържениците ни, че са с нас в този момент“, каза още Симоне Индзаги.