Интер остана в битката за титлата в Серия А, след като победи с 3:1 като гост Каляри. Два гола за “нерадзурите” вкара Лаутаро Мартинес (51, 84), а веднъж се разписа Матео Дармиан (25). За домакините страхотен гол вкара Хараламбос Ликоянис (53).
 
Така “Скудетото” ще бъде решено в последния кръг. Към момента в класирането води Милан с 83 точки, докато Интер има 81. На 22 май Интер е домакин на Сампдория, докато Милан ще гостува на Сасуоло.

Битката за оцеляване също е сериозна и Каляри е в нея. Към момента тимът от Сардиния е на 18-та позиция с 29 точки, с две по-малко от спасението - Салернитана. Идната неделя Каляри гостува на Венеция, докато Салернитана приема Удинезе.

Интер започна силно срещата и още в третата минута Перишич тества рефлексите на Краньо. Малко след това и Чалханоглу опита късмета си, но пак без искания резултат. Домакините отвърнаха със страхотен удар на Ликоянис в 9-та минута, който предизвика сериозната реакция на Самир Ханданович.

В 11-та минута Интер поведе в резултата, но радостта на “нерадзурите” бе кратка, тъй като голът бе отменен. След центриране от свободен удар Милан Шкриняр отклони топката и я прати в гредата. Словакът след това се хвърли с тялото си и я добута зад голлинията. Повторенията обаче показаха, че е използвал ръката си.

Все пак Интер поведе в 25-та минута. Перишич центрира от крилото, а Матео Дармиан надскочи пазача си на далечната греда и насочи топката неспасяемо за Краньо - 1:0 за Интер. В края на първата част Лаутаро Мартинес като по чудо не удвои преднината за тима си. В 45-та минута негов страхотен удар се отклони в гредата. Аржентинецът не успя да реализира и при добавката.

Второто полувреме започна с това, което не успя да направи Лаутаро в края на първото - с гол. В 51-та минута аржентинецът получи страхотен пас от Николо Барела и с прекрасен удар направи 2:0.

Много бързо обаче Каляри се върна в мача. В 54-та минута Хараламбос Ликоянис направи 1:2 след фамозен удар с левачката от границата на наказателното поле.

До края на срещата Интер се опита да контролира играта на терена и като цяло момчетата на Симоне Индзаги не позволиха на домакините да застрашат вратата на Ханданович. В заключителните минути опасен удар на Перишич мина покрай вратата, а в 81-та домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Галярдини в наказателното си поле. Главният рефер обаче получи сигнал от ВАР, че няма нередности в тази ситуация. В 83-та минута пък Лаутаро пропусна прекрасна възможност да реши всичко в мача.

Това все пак стана малко след това. Именно Лаутаро вкара трети гол за Интер, след като получи хубав пас от Галярдини и технично копна топката над Краньо. Това бе 21-ви гол на Лаутаро Мартинес в Серия А този сезон. Повече от него имат само Чиро Имобиле (27) от Лацио и Душан Влахович (23) от Ювентус. В добавеното време на срещата резервата Дензел Дъмфрис бе на сантиметри от това да вкара четвърти гол, но улучи гредата от чиста позиция.

Каляри - Интер 1:3
0:1 Матео Дармиан 25’
0:2 Лаутаро Мартинес 51’
1:2 Харамамбос Ликоянис 54’
1:3 Лаутаро Мартинес 83’

Каляри: Краньо, Чипители, Алтаре (79 - Карбони), Ликоянис, Рог (56 - Нандес), Далберт, Граси, Марин (79 - Базели), Беланова, Паволети (56 - Кейта), Жоао Педро

Интер: Ханданович, Бастони (70 - Д’Амброзио), Де Фрай, Шкриняр, Дармиан (58 - Дъмфрис), Барела (58 - Галярдини), Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко (70 - Кореа), Мартинес  (85 - Санчес)