Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота призна, че клубът има намерение да привлече нападателите Ромелу Лукаку и Пауло Дибала.

Пред радио Рай 65-годишният Марота разкри какво е свършено и какво предстои да се направи до края на летния трансферен прозорец.

"Опитваме се да подпишем с Лукаку и Дибала. Със сигурност обаче няма да обявим сделката за Лукаку днес. Има голям шанс да си го върнем, но има още неща, които трябва да решим. Ще видим какво ще стане", каза цитираният от БТА Марота.

Според италианската преса от Интер са готови да платят 10 милиона евро за едногодишен наем на белгийския таран на Челси и да покриват цялата му заплата. Преди година Интер продаде Лукаку на Челси за сума в размер на над 100 милиона евро.

В същото време Дибала е свободен агент, а представители на аржентинеца неколкократно бяха забелязвани на преговори с ръководството на Интер.

Марота потвърди, че клубът вече е финализирал сделките за камерунския вратар Андре Онана и арменския полузащитник Хенрик Мхитарян. Двамата пристигат на "Джузепе Меаца" със свободни трансфери от Аякс и Рома съответно.

Силният човек в Интер бе попитан и за ситуацията с изходящите трансфери. Той посочи, че голмайсторът на тима Лаутаро Мартинес остава, но някой от централните бранители вероятно ще бъде продаден.

"Лаутаро е ключов играч в нашите планове и не смятаме да се разделяме с него", каза Марота. 

"Със сигурност е по-лесно да замениш централен защитник, отколкото централен нападател. Така че смятам, че ще бъдем принудени да продадем някой, който играе на тази позиция", добави Марота.

Той не посочи конкретно име, но според медиите става дума за Милан Шкриняр. Словакът е трансферна цел на Пари Сен Жермен. Ако се стигне до раздяла с него, "нерадзурите" подготвят трансфер на бранителя на Торино Глейсон Бремер, когото Марота нарече "играч от световна класа, който би паснал на много топ отбори". 

"Със сигурност Бремер е играч, когото следим и искаме", завърши изпълнителният директор на Интер.