Интер-Барселона ще бъде големият акцент в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига, който ще се играе след международната пауза, тъй като ще има голямо влияние върху шансовете за класиране на осминафиналите за един от двата отбора.

Италианският тим не започна сезона по най-добрия начин и това постави под въпрос работата на Симоне Индзаги. За бъдещето на Индзаги попитаха най-известния бивш президент в клубната история, Масимо Морати, с разрешението на баща му, строителят на великия Интер от 60-те години.

В интервю за Tuttomercaweb, Морати имаше любопитен начин да „потвърди“ доверието си в Индзаги. „Не ме питайте какво бих направил, защото смених твърде много треньори...“ иронизира един от по-малко търпеливите лидери от 90-те години, известен наред с други импулси с това, че взе Роналдо Назарио от Камп Ноу и даде Роберто Карлос на Реал Мадрид.

Със сигурност е ясно, че мнението му има тежест. "Мисля, че Индзаги е много добро момче и отличен треньор и отборът е горе-долу същият като миналата година", каза той. Но в същото време добави, че "изглежда, че проблемът е по-широк, ако е за вътрешни отношения между играчи и треньор, както четем между редовете; Надявам се, че не е".

Попитан директно дали би уволнил треньора, цитираният от "Труд" Морати изключи това като неизбежен факт. "Не ме питайте какво бих направил, защото смених твърде много треньори... Моето мнение не е надеждно. Сериозно: да, бих продължил с него. Три поражения не са малко, вярно, но бих настоял за треньор, който смятам, че вече е доказал, че е добър", той каза.    

В списъка с издънки на Интер, който е седми в Серия А и загуби от Байерн в Милано на откриването на Шампионската лига, Морати постави две имена:  Иван Перишич и Ромелу Лукаку. За напускането на хърватския нападател той каза, че "може би се е подценил, защото върши страхотна работа", а за белгийския нападател призна, че "контузията му е недостатък". 

Снимка: БГНЕС