"Интер не е за продан. Не говоря с никой инвеститор". Това обяви президентът на Интер Стивън Жан непосредствено след победата с 4:0 над Виктория Пилзен в Шампионската лига. Италианците се класираха на осминафиналите кръг преди края на груповата фаза и си осигуриха поне още 20 млн. евро. От много време клуба има финансови трудности и усилено се спекулира, че китайските собственици ще го продадат.

"В последните години клуба бе в центъра на различни спекулации. Казах на всички в клуба да се концентрират върху себе си. Докато съм президент този клуб не е за продан. Класирането напред е плод на работата, която вършим. Никой не си го и представяше преди 6 години (б.а. когато компанията Сунин купи Интер). Работим да израстваме, да се подобряваме. Ние сме печеливш отбор и на терена и извън него. Този успех е за тифозите, които винаги ни подкрепят".

Според "Гадзета дело спорт" има причина за ясното послание от Стивън Жан. Баща му Жиндон Жан от 2018 г. е част от Националния конгрес на комунистическата партия в Китай и преди седмица е получил сериозна подкрепа от партията. Смята се, че това ще помогне финансово и на Интер, кото никога не е отричал, че преговаря с банки в последните месеци.