Интер прегази с 3:0 Сампдория в среща от 12-ия кръг на италианската Серия А. Момчетата на Симоне Индзаги доминираха на терена на стадион „Сан Сиро“ и закономерно записаха четвърта поредна победа в шампионата. Грандът от Милано не познава вкуса на поражението в последните си 7 мача във всички турнири.

„Нерадзурите“ подпечатаха успеха си още преди почивката с попадения на Стефан де Фрай в 21-ата минута и Николо Барела в 44-ата минута. След почивката резервата Хоакин Кореа фиксира крайното 3:0 в 73-ата минута. Домакините изпуснаха още няколко изгодни положения.

С този успех Интер излезе на 4-ото място с 24 точки. Сампдория е на незавидната 18-а позиция със скромните 6 пункта.

Домакините натиснаха още след първия съдийски сигнал. В 8-ата минута Аудеро се справи с удар на Един Джеко. „Нерадзурите“ стигнаха до откриване на резултата в 21-ата минута. Стефан де Фрай матира Аудеро с удар с глава след центриране от корнер – 1:0.

Интер продължи да напада. Последваха пропуски на Мхитарян, Димарко и Бастони. Логичното се случи минута преди почивката. Бастони намери отлично Николо Барела, който препарира Аудеро – 2:0.

След антракта двубоят продължи в същото русло. С пропуски блеснаха Лаутаро и Джеко. Чалханоглу пък от фаул стреля в ръцете на стража на гостите.

Все пак в 73-ата минута влезлият като резерва Хоакин Кореа направи преднината класическа и узакони победата на гранда от Милано. Той направи дълъг рейд от собствената половина и с далечен шут от дъгата на пеналта матира Аудеро – 3:0.

До края Интер пропусна да направи победата си още по-изразителна, а гостите пропиляха шанс да вкарат поне почетно попадение.

Интер - Сампдория 3:0

Голмайстори: 1:0 – Стефан де Фрай (21'), 2:0 - Николо Барела (44'), 3:0 – Хоакин Кореа (73'),

Интер: Онана, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Лаутаро, Джеко

Сампдория: Аудеро, Ферари, Коли, Амионе, Берешински, Вийяр, Йепес, Джуричич, Лерис, Капуто, Габиадини