Лаутаро Мартинес бе големият герой за Интер при победата срещу последния Кремонезе 2:1 снощи. Аржентинецът вкара и двата гола за обрата от 0:1 до 2:1. Това бяха 10-ия и 11-ия му гол за сезона в първенството. Вече четири сезона Бика преминава кота 10 гола в Серия А. Има само още двама чужденци в историята на Интер, които са постигали подобно нещо - Стефано Найерс и Мауро Икарди, които са го правили в пет отделни сезона.

Лаутаро вече има 6 гола в 7 изиграни мача през 2023 г. Аржентинецът не смята да спира до тук. Следващите два мача за Интер са тежки местни сблъсъци с Аталанта и Милан. Срещу Бергамаските за Купата на Италия, а след това Дерби дела Мадонина за първенството.

"Работихме много през седмицата след загубата в миналия мач. Не бива да забравяме, че играхме дълго време с 10 души срещу Емполи. Тези три точки са важни, защото ги спечелихме страдайки доста. Те вкараха за 1:0 с атака, при която можехме да се справим по-добре. Но ние имахме качествата да преобърнем нещата. От тук до края на сезона трябва да се държим все едно е война. До последния кръг".

Мартинес има 14 гола за сезона. 11 в Серия А, плюс 1 в Шампионската лига, един за Купата на Италия и 1 за Суперкупата. Личният му рекорд е 25 гола за една кампания. Постави го през 2021/22.

"Не говоря за лични цели. Искам да направя колкото се може повече голове, но най-много ме интересува отбора. Наполи е недостижим? Бяхме на 13 точки, сега сме на 10 зад тях. В момента трябва да гледаме себе си. Сега нека да победим Аталанта и Милан, пък после ще мислим", допълни Лаутаро.

Той има 88 гола в 208 мача за Интер.