Интер удари с 1:0 Аталанта на „Сан Сиро“ и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. „Змията“ стоеше по-добре на терена и успя да стигне до успеха. Така „нерадзурите“ отново сложиха край на серията без загуба на „Богинята“. За последно „бергамаските“ загубиха именно от гранда от Милано, но в среща за първенството.

Скъпоценното попадение за Интер заби Матео Дармиан в 57-ата минута. Преди почивката Хакан Чалханоглу тресна гредата. Хората на Джампиеро Гасперини също показаха зъби в предни позиции, но пропиляха шансовете си пред вратата на Онана.

Така възпитаниците на Симоне Индзаги се класираха за полуфиналите в надпреварата и продължават защитата си на трофея. Съперник на „нерадзурите“ по пътя към финала ще е победителят от сблъсъка Ювентус-Лацио.

Очаквано Интер започна по-активно срещата. Домакините обаче не успяваха да създадат чисти голови положения пред вратата на Мусо. Най-активен в редиците на „нерадзурите“ в началните минути бе Хакан Чалханоглу. Турчинът изведе отлично Дъмфрис отдясно в 17-ата минута, но се стигна до корнер.

Последва шут на Николо Барела, но Мусо показа класа. След половин час игра домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на защитник на „бергамаските“, но реферът Даниеле Кифи подмина ситуацията.

В 41-ата минута късметът спаси гостите. Чалханоглу изстреля снаряд, но диагоналният му шут тресна лявата греда. Малко преди почивката Дуван Сапата пропиля златен шанс за Аталанта. Нападателят стреля с глава, но уцели целта.

След антракта Интер продължи да е по-активният отбор на терена. Пропуски пред вратата на Мусо направиха Госенс и Лаутаро Мартинес. В 53-ата минута обаче гостите едва не откриха резултата. Онана боксира топката току пред главата на Сапата, но тя се озова в краката на Мееле. Датчанинът обаче би над вратата.

В 57-ата минута все пак по-активната игра на Интер се увенча с успех. Матео Дармиан матира Мусо с шут от границата на пеналта – 1:0.

Аталанта едва не изравни в 65-ата минута. Жереми Бога напредна след заучено изпълнение на пряк свободен удар, но изстрелът му по тревата премина на сантиметри от дясната греда. Последва удар и на Адемола Лукман, спасен от Онана.

В 78-ата минута Лаутаро имаше шанс да убие напълно интригата, но се оказа, че е и в положение на засада. До края „бергамаските“ не успяха да изравнят и да пратят мача в продължения.

Интер – Аталанта 1:0

Голмайстори: 1:0 – Матео Дармиан (57)

Интер: Онана, Дармиан, Де Врай, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Госенс,  Мартинес,  Лукаку

Аталанта: Мусо, Толой, Джимсити, Скалвини, Хатебоер, Де Роон, Коопмайнерс, Мееле, Пашалич, Бога, Сапата