Нападателят на Интер Ромелу Лукаку вкара победния гол за 1:0 над Порто в първи осминафинал в Шампионската лига. Белгиецът влезе от пейката и реализира решаващото попадение малко преди края. Това е втори пореден мач, в който нападателят се разписва, след като отбеляза гол и срещу Удинезе през уикенда. Това са първите му голове от 26 октомври насам.

Всъщност Лукаку е вкарал последните 2 гола за Интер в Шампионската лига. Последното му попадение бе в 87-ата минута на мача с Виктория Пилзен през октомври. Сега отново се разписа след 85-ата минута.

"В този удар имаше всичко, но най-вече радостта от това, че печелим мача. Можеше да вкараме и втори гол, но не успяхме. Дали това е освобождаващо за мен? Не. Важното беше да спечелим. Изминаха доста трудни месеци за мен. Доволен съм, че съм на разположение на отбора и помагам да постигнем целите си. Аз не съм индивидуалист, мисля само за доброто на Интер", обяви Лукаку след мача.

Мнозина очакваха Лукаку да е титуляр снощи, но треньора Индзаги предпочете Един Джеко. Белгиецът го смени в 58-ата минута и показа, че се връща към формата.