Треньорът на Интер Симоне Индзаги ще има среща с ръководството на клуба днес, след поредната срамна загуба за сезона. Нерадзурите паднаха 1:2 от Специя снощи и това бе осмото поражение за сезона в Серия А от 26 кръга. Само 2 пъти в ерата на трите точки (от 1994/95 насам) Интер е имал повече поражения след 26 кръга.

Шефовете на клуба не са доволни. Днес изпълнителния директор Джузепе Марота и спортния директор Аузилио ще се срещнат с Индзаги да говорят за състоянието на отбора. Ръководството не е доволно от факта, че Интер редува отлични резултати и много слаби. Хората на Индзаги загубиха от тимове като Специя, Болоня, Емполи... Особено притеснително е състоянието на тима като гост, където има 2 равенства и 6 загуби до тук през сезона при пет победи. Само 17 спечелени точки от 39 възможни. За сравнение у дома Интер е взел 33 точки от 39 възможни.

Проблемът при гостуванията остава защитата. Отборът е пуснал 24 гола далеч от дома. Срещу Специя снощи двата точни удара на противника се превърнаха в гол. А Интер отправи над 25 шута и вкара само веднъж - от дузпа. Подобно нещо се случи и при равенството със Сампдория 0:0, когато Интер изтърва дузина положения.

Смята се, че мача с Порто идната седмица е ключов за съдбата на Индзаги. Засега шефовете са зад треньора, но отпадане в Португалия от Шампионската лига може да се окаже последния мач на треньора.