Шефовете на Интер се надяват на дерби с градския съперник Милан в Шампионската лига. Нерадзурите се класираха за първи път от 12 години на четвъртфинал в турнира, след като отстраниха Порто. Милан също за първи път от над десетилетие е сред последните 8. Жребият за следващата фаза е утре.

Техническият директор на Интер Бепе Марота се надява двата милански тима да се срещнат, но на финал в надпреварата. В началото на века имаше два сблъсъка между Милан и Интер в елиминациите на Шампионската лига, като през 2003 г. Милан изхвърли градския съперник на полуфинала след 0:0 и 1:1 и гол на чужд терен. 2 години по-късно имаше Дерби дела Мадонина на четвъртфинал и росонерите спечелиха и двата мача (2:0 и 3:0).

„Щастливи сме да сме тук и искаме да продължим. Дерби с Милан би било вълнуващо. Всички биха говорили за това и това щеше да стане известно по целия свят, но би било още по-добре да играем дербито в Истанбул на финала“, каза Марота.„Това наистина би било историческо. Бих искал да кажа на Милан, че ще се видим на финала".

„Независимо дали става дума за Милан или друг клуб, най-важното е да сме във форма и да стигнем до мачовете без контузии. Отборът, който имаме, ни позволява да гледаме с оптимизъм към бъдещето, независимо от съперника. Най-важното е да доведем италианския футбол там, където му е мястото“, отбеляза Марота.

„Италианските клубове паднаха в класацията на УЕФА напоследък, но завръщането на нашите клубове е страхотно нещо след Евро 2020. Срамота е за Световното първенство, но това огромно присъствие в Шампионската лига е отлично за нашата система.”

Президентът на Интер Стивън Жан също иска да се срещне с Милан в Шампионската лига. "Откакто съм в Интер дербитата с Милан винаги са били специални моменти. Много пъти са ни носили радост", обяви Жан.