Треньорът на Интер Симоне Индзаги бе много разочарован от загубата 0:1 от Ювентус в Дерби д'Италия снощи. Гол на Филип Костич донесе успеха на Старата госпожа, но попадението остава изключително спорно. ВАР разглежда атаката 3 минути и 54 секунди, и накрая зачете гола, въпреки, че Рабио и на 2 пъти Влахович докоснаха топката с ръка.

"Има горчиво чувство на разочарование след поражение, загубата по този начин“, каза Индзаги пред DAZN. "Бяхме казали, че няма да говорим повече за това след Монца през януари, защото се случи нещо много сериозно. Тази вечер се случи нещо също толкова сериозно. Допуснахме гол, който е неприемлив в ерата на VAR. Още по-неприемливо и неуважително е да ги чуете да казват, че няма ясни кадри. Огорчени сме и молим за уважение", добави Индзаги.

„След това е трудно да се говори за играта като треньор. Видях 20 различни изображения, които показват, че играе с ръка. Лука Марели, бившият съдия и съдийски експерт за DAZN, обясни, че ситуацията е много подобна на миналата седмица срещу Сампдория, че Рабио има усещането за игра с ръка, но не и сигурност, поради което проверката на VAR отне толкова време. Разбирам какво казва професионалистът, но не мога да го приема. Това, което видяхме, беше твърде сериозно, честно казано трудно ми е да говоря за мача.”

Загубата е девета за Интер в Серия А за сезона от 27 мача - или една трета от срещите. Заради нея нерадзурите изпуснаха второто място в класирането.

„Играли сме срещу Ювентус много пъти, знаехме, че те ще бъдат опасни при контраатака, тъй като това е основната им заплаха. Допуснахме няколко грешки повече от обикновено, но все още говорим за игра, която очевидно беше засегната от съдийска грешка и забавя напредъка ни в Серия А и към квалификациите за Шампионската лига. Момчетата видяха какво се случи на терена, нямаха нужда от повторенията и се справиха много добре, за да останат концентрирани през второто полувреме предвид тези обстоятелства.“

Попитан дали Интер има различни лица в турнирите за купите и в Серия А, Индзаги се съгласи, но също така върна въпроса към играта с ръка.

„Съгласен съм, но също така трябва да кажа, че тази вечер не допуснахме грешки, най-голямата обаче беше на съдиите. Имахме няколко грешки, но подходихме към мача с Юве така, сякаш беше финал. Нямам оплаквания към моя отбор.”

Интер и Ювентус ще се срещнат отново в полуфиналите на Купата на Италия следващия месец, като ще играят като домакин и като гост.