Алесандро Бастони отказва да подпише нов договор с Интер и е на път да напусне клуба. Шефовете на нерадзурите нямат намерение да позволят на защитника да се превърне във втори Милан Шкринияр. Словакът отказа да парафира нов контракт и това лято си тръгва като свободен агент. Той вече подписа с ПСЖ.

Тъй като преговорите за договор между Интер и Алесандро Бастони са в застой "Гадзета дело спорт" съобщава, че от Интер вече обмислят на кого да го продадат. Варианти са Челси и Манчестър Сити.

Договорът на Бастони изтича през юни 2024 г., но разговорите за нова сделка досега не са довели до никъде. "Гадзета дело спорт" потвърждава, че все още има значителна разлика между двете страни, така че италианският централен защитник може да напусне през лятото с оставащи 12 месеца от договора му.

В момента Бастони печели 2,8 милиона евро на сезон и според съобщенията е поискал чрез своя агент Тулио Тинти да удвои заплатата си, достигайки около 5,5 милиона евро на сезон. От друга страна, Интер не желае да предложи повече от 4 милиона евро на година, така че ако Бастони не подпише нов договор през юни, „нищо не може да бъде изключено“.

Бепе Марота скоро ще се срещне отново с представителя на играча. Първата среща се състоя през декември, но двете страни дори не говориха за потенциалната нова заплата на Бастони. Матео Дармиан, друг клиент на Тинти, наскоро удължи договора си с Интер.

Челси и Манчестър Сити следят отблизо ситуацията. Говори се, че Пеп Гуардиола е почитател на Бастони, докато Челси се появи като опция за 23-годишния играч миналото лято преди завръщането на Ромелу Лукаку на Стадио Меаца.