Интер продължава пропадането си в Серия А, след като загуби трети пореден мач в първенството. "Нерадзурите" отстъпиха с 0:1 от Фиорентина у дома в мач от 28-ия кръг на италианския елит и столът на треньора Симоне Индзаги вече сериозно се клати.

Бившият играч на Милан Джакомо Бонавентура донесе успеха на "виолетовите", които спечелиха за първи път след близо 8 години на "Джузепе Меаца". Това бе пета поредна победа за тима от Флоренция в шампионата и общо осма във всички турнири.

Гостите започнаха по-добре, но Иконе, Бонавентура и Кабрал пропуснаха добри възможности да отбележат. В 21-ата минута Интер пропусна най-чистото положение. Мхитарян направи впечатляващ пробив по десния фланг, навлезе в пеналта, финтира още един защитник и се озова сам срещу вратаря. Арменецът обаче шутира слабо и Терачано спаси.

В 36-ата минута гостите можеха да реализират чрез Мартинес Куарта, който стреля от воле, при което топката прелетя над вратата.

Втората част "нерадзурите" натиснаха и Госенс нанесе удар от въздуха, но не намери целта. След това Бастони намери Лукаку точно пред вратата, а нападателят от чиста позиция стреля в аут.

В 53-ата минута Кабрал нанесе удар с глава след корнер, Онана изби топката, но Бонавентура беше точен с глава при добавката и откри резулата за "виолетовите".

В 58-ата минута пряк свободен удар на Марсело Брозович се спря в стената от играчи и последва опит на резервата Николо Барела да се разпише, но топката срещна напречната греда.

Малко по-късно Иконе нанесе удар по земя, който мина покрай вратата. Лукаку пък изведе Дъмфрис, но Терачано излезе напред и спря изстрела на бранителя.

В 74-ата минута резервата Раул Беланова стреля с глава, но Додо успя да го блокира, а Терачано след това изби топката с крак. До края тимът на Винченцо Италиано без проблем задържа минималния си аванс.

С победата Фиорентина излезе на осмо място с 40 точки, докато Интер остана трети с 50.