Криза в „Интер“! Грандът от Милано записа трета поредна загуба в Серия А след 0:1 от „Фиорентина“. Джакомо Бонавентура единствен се разписа на „Джузепе Меаца“ за първи успех на „виолетовите“ срещу този съперник от 6 години насам. Поражението постави под сериозно напрежение треньорът на домакините Симоне Индзаги. „Гадзета дело Спорт“ обяви, че италианският специалист има на разположение 3 мача, за да предотврати преждевременно уволнение. В този период „нерадзурите“ играят с „Ювентус“ за Купата на Италия, „Салернитана“ за първенство и „Бенфика“ на четвъртфинал в Шампионска лига. Именно Европа се явява и шансът на наставника от Пиаченца да спаси кариерата си в Милано.

„Има само едно спасително въже, за което Индзаги може да се хване и то отговаря на името Шампионска лига – анализира италианският авторитетен вестник. - Създаването на история с потенциален триумф в турнира може да "изкупи грешките" на треньора. Финалът не е немислим и подобно постижение може би ще бъде лекарството за дълбоката горчивина, която смущава сега дните на „Интер“, предава "Труд".

В същото време „Ювентус“ е все по-близо до топ 4 и без 15-те отнети точки от федерацията. Тимът на Масимилиано Алерги надви с 1:0 „Верона“ с попадение на Мойс Кийн. До края на шампионата остават 10 кръга, а „Старата госпожа“ е хванала темпо, с което топи с лекота преднината на останалите пред тях в класирането.

„Не играхме много добре – обясни след успеха Масимилиано Алегри, треньор на „Юве“. – В последните минути трябваше да притиснем съперника и да вкараме втори гол. Съперникът се нуждаеше от една дълга топка и всичко можеше да се случи.“