Симоне Индзаги се жалва за това, че ще трябва да се справя без Ромелу Лукаку и Самир Хандановч в реванша срещу Ювентус от полуфиналите за Купата на Италия. Двамата бяха изгонени в края на равенството 1:1 в Торино и ще са наказани за мача на 26 април на "Сан Сиро". Изгонването на Лукаку доведе до

„Това, което се случи, е, че радостта на Лукаку беше погрешно разбрана. Той винаги празнува така, за съжаление това предизвика грозна сцена, която не беше приятна за гледане и ще ни лиши от фундаментални играчи като Лукаку и Ханданович в реванша“, каза Индзаги.

Белгиецът празнува, като направи жестове на публиката с ръце да мълчи, което доведе до втори жълт картон – първият беше за нарушение срещу Федерико Гати. След последния съдийски сигнал избухна още едно сбиване между Самир Ханданович и Куадрадо – и двамата бяха изгонени – и според съобщенията напрежението продължи в тунела. Индзаги беше попитан за расистки скандирания от феновете на Ювентус, на които Лукаку реагира.

„Ясно е, че усетихме това, но отивам отвъд това и виждам играч, който бележи, празнува и всичко се случи оттам. Сега трябва да съм с ясно съзнание и да мисля, че празнуването на Лукаку, което той винаги прави по този начин, ни ограбва не от един, а от двама важни играчи за реванша. Играта беше много спокойна и честна до 95-ата минута.“

Когато тези два отбора се срещнаха в Серия А само преди няколко седмици, имаше подобна битка пак след края. Тогава бяха изгонени Д'Амброзио и Рабио.

„Играхме отлично, моята преценка няма да се промени при крайния резултат, беше труден мач срещу труден съперник, контролирахме мача почти цели 90 минути и за съжаление не успяхме да отбележим по-рано при важните положения", допълни Индзаги.

„Допуснахме гол, който наистина трябваше да избягваме, но момчетата бяха солидни, агресивни, точно това, което исках. Това е добър знак в труден момент за нас, това е само първи кръг и ще имаме домакинско предимство във втория мач. Ние се интересуваме от това състезание и знаем, че победата ще ни изпрати до нов финал.

„Със сигурност трябваше да затворим Рабио по-рано, имаше двама играчи, които не блокираха центрирането, след което Куадрадо беше в пространството и не успяхме да изчистим. Оставаха 15 минути до края, не трябваше да допускаме този гол, особено след като имаше много малко признаци Юве да вкара преди това.

„Както казах, аз съм много, много доволен от представянето, което беше агресивно и решително. С всичко, което създадохме, резултатът можеше да е различен, но трябва да гледаме положителното. Дори да бяхме загубили с 1:0, оценката ми за представянето нямаше да се промени.”

Интер показа тенденция през последните седмици да има много опити, но много малко от тях дори притесняваха противниковия вратар.

„През 2023 г. това беше проблем, тъй като миналия сезон имахме най-продуктивния отбор в Серия А. Това ни повлия, например срещу Фиорентина и Специя, където имахме повече териториално господство и шансове, така че заслужавахме по-добри резултати.“

Интер, Ювентус и Фиорентина са единствените страни, които все още участват в три турнира, така че ще изиграят общо девет мача през 30-те дни на април.

„Свикнали сме с пълен списък с мачове, но може би полуфиналът за Купата на Италия и четвъртфиналът на Шампионската лига обикновено не са толкова близо един до друг.“

Феновете на "нерадзурите" протестираха след три поредни загуби в Серия А, така че те се откъснаха от Индзаги и отбора?

„Категорично не, нашите фенове са уникални и незаменими. Curva никога не ни разочарова. Естествено, ние сме Интер и те очакват по-добри резултати, искат повече от клуба и всички, мисля, че тази вечер видяхме много добър отговор.”