Луиш Фиго не крие подкрепата си за Интер в полуфинала на Шампионската лига между нерадзурите и Милан. Дерби дела Мадонина за втори път в историята ще определи единия финалист в турнира. През 2003 г. Милан отстрани градския си съперник след две равенства 0:0 и 1:1. Тогава все още важеше правилото за голове на чужд терен. Като бивш играч на Интер Фиго иска победата за нерадзурите.

„Знаете какво очаквам – отговори той шеговито на журналиста, който го попита какъв мач ще бъде евродербито – защото бях горд да нося фланелката на Интер и се гордея, че италианският футбол има два полуфиналиста в Шампионската лига, като допълним и Наполи, който направи страхотни неща в Европа, преди да бъдат елиминирани на четвъртфиналите".

"В дербито на Милано всичко може да се случи. Играл съм много и всичките бяха оспорвани и напрегнати като мачове. Очаквам два красиви мача. Имах фантастично преживяване в Интер и им пожелавам да стигнат до финала. Решаващият играч за Индзаги? Тези, които обикновено имат най-голямо значение по отношение на отбелязаните голове и затова казвам Лаутаро. Детайлите в Шампионската лига са решаващи и аржентинецът може да бъде правилният човек. Той е узрял и има индивидуалност".

Португалецът има пристрастия и в другия полуфинал. Утре Реал Мадрид излиза срещу Манчестър Сити.

"Виждам Сити като фаворит. Отборът на Гуардиола е един от най-добрите в света и те имат опит, след като достигнаха и загубиха финала наскоро. Мисля, че Пеп е фаворит пред Реал, дори когато играеш в Мадрид и историята на този клуб"

Фиго коментира и ситуацията с Лионел Меси в ПСЖ: "Не знам защо се случва това. От нещата, които прочетох не е лесно да се направи преценка. Пожелавам му да намери отбор, в който да може да изрази себе си по най-добрия начин, да бъде щастлив и да завърши кариерата си на върха. Анчелоти треньор на Бразилия? За мен Карло е най-добрият възможен треньор на Реал Мадрид. Той трябва да остане, защото той може да печели Шампионската лига всяка година. Като казах това, не ме изненадва, че Бразилия го иска: Анчелоти е на върха".