Един Джеко беше един от двамата играчи на Интер, които и преди са участвали в полуфинал на Шампионската лига. Босненецът вкара първото попадение за своя тим при успеха с 2:0 над Милан в първи полуфинал от турнира този сезон. Неговото попадение бе под №400 в кариерата на 37-годишния нападател. Той е реализирал 336 пъти в клубната си кариера и 64 за националните отбори.

В елиминационната фаза срещу Порто и Бенфика Джеко винаги беше титуляр, но така и не се разписа. Сега обаче изпревари при корнера в 8-ата минута Давиде Калабрия и откри резултата.

"На колко съм? На 37! Но се чувствам важен и силен. Чувствам се свеж, защото получих почивка преди 3 дни срещу Рома. Но целия ни отбор бе много агресивен днес. Не се случва често да играеш дерби на полуфинал в Шампионската лига. Бяхме концентрирани от първата минута", обяви Джеко.

"Който ме познава, знае какъв играч съм. Не са само головете. Аз нося много други неща на Интер, макар че когато не бележа, се говори само за това. Аз обаче работя за отбора дори и когато не вкарвам голове. Голът от корнер? Тренирахме го тази сутрин. Първо ме пазеше Томори, а после Калабрия...Изпреварих го и стрелях с левия крак. Получи се".

След двата гола срещу Верона миналата седмица Джеко демонстрира, че е в отлична форма. Все още обаче не е подписал нов договор. "Кога ще преподпиша? Не знам. Питайте ръководството...".