Според пресата в Италия треньорът на Интер Симоне Индзаги е бил потърсен от Тотнъм Хотспър, за да замени Антонио Конте. FCInterNews.it твърди, че неговият агент Тулио Тинти е получил обаждане от Шпорите, за да го питат дали би се заинтересувал да поеме работата.

Индзаги вече веднъж замени Конте, като застана начело на Интер и през двата си сезона в клуба постигна много, като завърши на второ място в Серия А, спечели Купата на Италия и Суперкупата на Италия в първата си кампания. През този сезон отбора му е на път да се класира на финал в Шампионската лига и е на финал за Купата на Италия.

Позицията му беше под голямо съмнение само преди няколко седмици поради някои слаби резултати в Серия А, но те останаха в миналото и ако победят Сасуоло тази вечер, Интер ще изскочи поне на трето място.

Европейската авантюра е това, което най-много впечатли Тотнъм, особено като се има предвид, че за две години Конте така и не успя да изведе Интер отвъд груповата фаза на Шампионската лига. Континенталният рекорд на Конте винаги е бил ужасен, както се вижда от отпадането му от Милан, без да вкара гол на осминафиналите този сезон. Той прекрати договора си по взаимно съгласие с клуба от Висшата лига през март.

Индзаги има договор до юни 2024 г., но продължава да има части от феновете, които искат той да бъде уволнен заради по-престижно име.