Вестник "Тутоспорт" твърди, че напрежението между Стивън Жан и Джери Кардинале „продължава“ преди дербито от Шампионската лига тази вечер със собствениците на Интер и Милан, които няма да се срещнат на традиционен обяд преди мача. Смята се, че Жан и Кардинале не са в добри отношения и се пренебрегнаха в първия полуфинален мач от Шампионската лига миналата седмица.

Същото ще се случи и днес, преди и по време на мача. Както съобщава вестник "Тутоспорт", ръководителите на Милан и Интер няма да се срещнат на традиционен институционален обяд, организиран от УЕФА преди европейските мачове. Това е рутина, която Милан не е следвал от 2020-21 г., въпреки че Интер винаги се е срещал с директори на противникови клубове преди своите европейски мачове. Срещата тази вечер на "Сан Сиро" е домакинство за нерадзурите, но среща с противниците им така или иначе няма да се състои.

"Тутоспорт" подчертава, че Жан и Кардинале никога не са говорили публично или са се ръкували, откакто американецът пое Милан миналия август. Проектът за стадиона се смята за една от причините собствениците на клуба да не са в добри отношения. Интер се надяваше да построи нов стадион заедно с градския си съперник в района на Сан Сиро, но росонерите се отказаха от проекта и планират да построят нова арена сами.