Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети призна, че би избегнал срещата с Реал Мадрид във финала на Шампионската лига. „Това състезание изглежда създадено за тях", каза аржентинецът. Нерадзурите се класираха за шестия си финал в Шампионската лига в историята, след като победиха градския съперник Милан с общ резултат 3:0 на полуфиналите. Те ще се изправят срещу Реал Мадрид или Манчестър Сити на финала в Истанбул на 10 юни.

Интер за последно игра на финал през 2010 г. когато победи Байерн Мюнхен с 2:0. Тогава капитан на клуба беше именно Санети.

„Бих искал да избегна Реал Мадрид, защото това състезание изглежда създадено за тях“, каза Санети след последния съдийски сигнал в интервю за Sky Sport Italia. „Въпреки това, най-важното е да стигнеш дотук. Беше труден път, не е лесно да играеш дерби на полуфинал. На мен ми се случи през 2003 г. и го загубих."

Лаутаро Мартинес вкара победния гол при победата с 1-0 във вторник и бе избран за Играч на мача от УЕФА. „Много се радвам за него“, каза Санети. „Той се подобрява всяка година с нас. Той е отправна точка за отбора и ние държим на него, защото е твърде важен. Засега той остава тук, после ще видим. Нека се насладим на тази победа. Той е щастлив тук, където е намерил своя дом. Той е щастлив в Милан и се надявам това да продължи дълго.”

Интер тръгна от "групата на смъртта“ през август с Байерн Мюнхен, Барселона и Виктория Пилзен и се класира като втори, елиминирайки каталунците. После победи Порто, Бенфика и Милан във фазата на елиминациите, запазвайки пет чисти мрежи в шест мача.

„Беше трудно, но направихме нещо невероятно. Заслугата е на отбора и треньора, които успяха да реагират в трудни моменти. Той [Индзаги] не говори много и доказа, че е достоен за финала.”

Интер вече е играл на финал срещу Реал Мадрид. Първата си титла на Европа нерадзурите печелят през 1964 г. именно срещу Реал Мадрид с успех 3:1.