Сайтът "Тутомеркато Уеб" твърди, че Ромелу Лукаку е започнал да преосмисля идеята да се присъедини към Ал Ахли, тъй като преговорите между Челси и Интер са в застой. Завръщането на 30-годишния нападател под наем при нерадзурите не започна добре този сезон, но той навлезе във форма в края на кампанията, вкарвайки седем гола в последните си седем мача в Серия А.

Челси и Интер не включиха клауза за откупуване в сделката за наем на Лукаку миналата година, така че трябва да бъде постигнато ново споразумение, за да остане нападателят в Милано. Преговорите между двете страни продължават през последните няколко седмици

TMW съобщава, че преговорите между Челси и Интер са в задънена улица, тъй като англичаните се интересуват само от окончателна продажба, а не от наем, нещо, което Интер няма финансовите възможности да направи. Това накарало Лукаку да се отваря към идеята да се насочи към Саудитска Арабия, като Ал Ахли прави нова оферта в последните. Белгийсдкият таран изглежда беше затворил вратата за офертата след първоначалната им поява, но сега се съобщава, че преосмисля решението си.