Мениджърът на Сасуоло Джовани Карневали потвърди, че Давиде Фратези е подписал с Интер. Карневали говори пред репортери в Милано в сряда следобед. Той потвърди, че преминаването на Фратези в Интер е завършена сделка. „Направено е, направено е, той подписа“, каза Карневали.

Нерадзурите взимат под наем със задължение за закупуване за 28 милиона евро, халфа на Италия. В посока Сасуоло заминава 22-годишния нападател Самуеле Мулатиери, включен в сделката. Той е оценен на 8 милиона евро.

„Щастливи сме, не беше лесно. Бяха дълги преговори, но смятам, че завършиха по най-добрия начин за нас и за футболиста. Той беше дал предпочитание на нерадзурите“, продължи Карневали. „Фратези е млад италиански играч с различни характеристики от другите полузащитници. Убеден съм, че Интер направи отличен избор. Сега зависи от треньора и клуба да го оценят и съм сигурен, че ще успеят да го направят, защото Фратези е играч със страхотни качества. Трансферът на Мулатиери не беше обвързан с Фратези. Това са преговори, които бяхме започнали по-рано. Щастливи сме, защото той е млад играч и вярваме в него.”

Фратези вкара 11 гола в 75 мача със Сасуоло. Той се присъедини към Нероверди през 2017-18 г. от Рома, но отиде под наем в Асколи, Емполи и Монца, преди да се върне за постоянно на стадион Мапей през 2021 г. Рома има 30% клауза при продажбата му, докато Интер успя да си позволи сделката след преминаването на Марсело Брозович в Ал-Наср.

Карневали потвърди, че Сасуоло ще купи нов полузащитник на мястото на Фратези и ще отвърне на президента на Лацио Клаудио Лотито, който публично се оплака от цената на Доменико Берарди. „Видях Лотито вчера, надявам се, че ако трябва да ми каже нещо, ще дойде при мен, вместо да говори с някой друг“, каза Карневали.