Интер официално освободи Самир Ханданович след 11 години служба, въпреки че Андре Онана е на път да бъде продаден на Манчестър Юнайтед. Нерадзурите се надяват да вземат Ян Зомер и Анатолий Трубин на позицията вратар през това лято.  „Семейството на нерадзурите оценява всичко, което е направил", се казва в официално изявление на Интер.

Договорът на ветерана изтече на 30 юни, но клубът не се раздеи с него, а обсъждаше евентуален нов договор с вратаря.Въпреки това, сега е решено, че ако Онана наистина напусне за Манчестър Юнайтед, тогава Интер ще подпише с двама нови вратари, с първи избор Зомер от Байерн Мюнхен и стража на Шахтьор Донецк Трубин.

За да потвърди напускането на Ханданович, клубът пусна изявление, в което благодари на капитана за 11-те години служба на Сан Сиро, в които той направи 455 състезателни изяви за клуба. Словенският национал ще навърши 39 години в петък и спечели титлата в Серия А, две издания на Купата на Италия и две Суперкупи на Италия за нерадзурите, всички тези трофеи през последните три години.

„Отправна точка, лидер в съблекалнята, смел капитан. Самир Ханданович беше всичко това през единадесетте сезона, в които защитаваше вратата на нерадзурите. Той се присъедини към клуба на 9 юли 2012 г. и още от първата минута показа своите изключителни технически качества и харизма, превръщайки се в един от най-добрите вратари в историята на Интер".

„166-те чисти мрежи, които той запази в 455 мача, са доказателство за това. Благодарение на тези необикновени числа, Самир се изравни с Иван Рамиро Кордоба (455) на десето място във вечната класация по мачове за нерадзурите.

„Това беше историческо и престижно постижение за словенския вратар, който е на второ място по брой изяви, направени от играчи, родени в чужбина, в историята на Серия А. Всъщност само Хавиер Санети (615 мача, всички от които с Интер) е пред него в този конкретен списък. Освен това той държи рекорда за брой спасявания на дузпи в италианския елит: 32. Никой в историята на Серия А не е достигал този брой.

„Той имаше невероятна кариера, като спечели Скудетото 2020/21, Купата на Италия два пъти и Суперкупата на Италия два пъти в цветовете на Нерадзурите. „Феновете на Интер и цялото семейство на Нерадзурите желаят всичко най-добро на Ханданович и оценяват всичко, което е направил. Благодаря ти, Самир!“, написаха от Интер.